Follow us

Συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού | "Τα Τέμπη δεν ήταν δυστύχημα, αλλά ένα έγκλημα με ιθύνοντες" - Τη χειροκροτούσαν όρθιοι

Η Μαρία Καρυστιανού ζήτησε να φανταστούν ότι στη θέση της βρίσκεται η κόρη της, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία μόλις 20 ετών.

MissBloom TEAM
καρυστιανου

Συντάραξε η πρόεδρος του Συλλόγου "Τέμπη 2023” και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθας, Μαρία Καρυστιανού, με την ομιλία της σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με τίτλο "Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου”, λέγοντας ότι "ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε η φωνή των παιδιών μας. Είναι σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου".

Στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για την τραγωδία των Τέμπων παρουσία συγγενών θυμάτων, βρίσκεται και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας, η κα Μαρία Καρυστιανού ζήτησε από τους ακροατές, να φανταστούν ότι στη θέση της βρίσκεται η κόρη της, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία μόλις 20 ετών. "Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. δεν ήταν αυτή η μοίρα τους, ούτε ήταν "θυσία” όπως χαρακτηρίστηκαν. Ανθρωποθυσίες δε συμβαίνουν το 2024. Θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω”, είπε η κα Καρυστιάνου.

Ανέφερε πως στην υπόθεση των Τεμπών, η πραγματογνωμοσύνη συντάχθηκε μέσα σε γραφεία, χωρίς να γίνει αυτοψία, ενώ μιλώντας για το μπάζωμα του χωραφιού όπου συγκρούστηκαν τα τρένα, έκανε λόγο για το "πιο γρήγορο έργο της ελληνικής κυβέρνησης”. "Η ταχύτερη διαδικασία στην Ελλάδα, βρέθηκαν 620.000 ευρώ κι έγινε το θαύμα...", σχολίασε.

Για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, η κα Καρυστιανού, δήλωσε πως "ο πρώην Υπουργός Μεταφορών δηλώνει χωρίς ντροπή αθώος και θεωρεί ότι δικαιούται να κρατήσει το δικαίωμα της ασυλίας, να μην χρειαστεί δηλαδή ούτε καν να απολογηθεί και μπορεί ατιμώρητος να συνεχίσει τη ζωή και την καριέρα του."

Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία της η κ. Καρυστιανού έγινε αποδέκτης θερμού χειροκροτήματος από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ