Follow us

10 κλασικές ταινίες για να 'μορφωθείς' στο Netflix

Φτιάξαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες διαχρονικές ταινίες, που μπορείς να βρεις στην πλατφόρμα streaming.

MissBloom TEAM
ταινια

Κάθε αληθινός σινεφίλ γνωρίζει τη σημασία ενός κλασικού έργου. Υπάρχει λόγος που κάποιες ταινίες χαρακτηρίζονται ως "κλασικές" και αυτό οφείλεται στο ότι παραμένει αμετάβλητη η αξία τους στο πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα, πολλές από αυτές έχουν επηρεάσει τον σύγχρονο κινηματογράφο, με τη μορφή που είναι σήμερα. Αν είσαι πρόθυμος να ανακαλύψεις μια νέα ταινία ή θέλεις να δεις ξανά μια ταινία που έχεις καιρό να δεις, τότε μην ψάχνεις άλλο. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες κλασικές ταινίες, που μπορεί να βρει κάποιος στο Netflix αυτήν τη στιγμή.

Η συλλογή της πλατφόρμας σαφώς είναι τεράστια, οπότε περιοριστήκαμε σε 10 ταινίες που θεωρούμε πως δεν πρέπει να χάσεις.

Jaws (1975)

Η ταινία περιγράφει μια παράκτια κοινότητα που τρομοκρατείται από έναν γιγάντιο καρχαρία, δημιουργώντας πρακτικά το είδος των "καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ". Αυτή η ταινία είναι υπεύθυνη για τον μόνιμο πολιτισμικό φόβο για τους καρχαρίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι της στον κινηματογράφο.

Monty Python's Life of Brian (1979)

Οι Monty Python καταπιάνονται με τον Χριστό, με αυτήν την ιστορία του Brian από τη Ναζαρέτ, ενός ανθρώπου που γεννήθηκε την ίδια νύχτα με τον Ιησού, ακριβώς στον διπλανό στάβλο, και περνάει όλη του τη ζωή, καθώς τον θεωρούν -λανθασμένα- τον Μεσσία.

Scarface (1983)

To Scarface περιγράφει την άνοδο ενός Κουβανού μετανάστη στον υπόκοσμο του Μαϊάμι, συνδυάζοντας τη φιλοδοξία, τη βία και την απληστία, επηρεάζοντας βαθιά τον γκανγκστερικό κινηματογράφο με την απεικόνιση της εξουσίας και της διαφθοράς. Ένα διαχρονικό "διαμάντι".

Stand By Me (1986)

Η ταινία μάς ταξιδεύει μαζί με τέσσερα αγόρια που αναζητούν ένα αγνοούμενο πτώμα, αποτυπώνοντας υπέροχα τους δεσμούς της φιλίας, τον πόνο της απώλειας και το rollercoaster της εφηβείας, εδραιώνοντας τη θέση του ως διαχρονικό κλασικό έργο για την ενηλικίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ