Follow us

Ξένια Καρελίνα | Η καλλονή μπαλαρίνα που συνέλαβαν οι Ρώσοι για προδοσία

Για "παράνοια" των ρωσικών αρχών γίνεται λόγος, μετά τη σύλληψη για εσχάτη προδοσία Ρωσο-Αμερικανίδας που έκανε δωρεά 50 δολαρίων υπέρ της Ουκρανίας.

MissBloom TEAM
καρελινα

Για το ποσό των 51,80 δολαρίων που μετέφερε από τον αμερικανικό τραπεζικό λογαριασμό της σε αυτόν της ουκρανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Razor, η Ρωσο-Αμερικανίδα μπαλαρίνα Ξένια Καρελίνα συνελήφθη στη Ρωσία ως ύποπτη, για εσχάτη προδοσία.

Στα κοινωνικά δίκτυα, χρήστες που αναδημοσιεύουν την είδηση για τη σύλληψή της κάνουν λόγο για "παράνοια" των ρωσικών αρχών.

Η 32χρονη καλλονή χορεύτρια που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες έχει διπλή υπηκοότητα, καθώς το 2021 πολιτογραφήθηκε Αμερικανίδα πολίτης. Από το καλοκαίρι του 2013, η Ξένια είναι παντρεμένη με τον Γιουζτίν Χαβάνα, Αμερικανό, ρωσικής καταγωγής, η οικογένεια του οποίου ζει στην πολιτεία του Μέριλαντ.

Άνδρες της υπηρεσίας Ομοσπονδιακής Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) την συνέλαβαν στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ και την έθεσαν υπό κράτηση. Οι αρχικές κατηγορίες που της αποδόθηκαν ήταν πλημμελήματα, ωστόσο αργότερα κατηγορήθηκε για προδοσία, επειδή εντοπίστηκε μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό της σε αμερικανική τράπεζα προς ενίσχυση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Moscow Times, η FSB ανακοίνωσε ότι "η εν λόγω πολίτης συμμετείχε επανειλημμένα σε δημόσιες ενέργειες για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου ενώ βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν βίντεο από τη στιγμή που η Ξένια Καρελίνα οδηγείται με χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα.

Η νεαρή γυναίκα εμφανίζεται να φορά λευκό σκούφο κατεβασμένο ως τα μάτια και μακρύ μπουφάν. Είναι άγνωστο πότε ακριβώς γυρίστηκαν τα πλάνα αυτά ωστόσο η σύλληψή της έγινε στις 6 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο Vladimir Putin έδωσε συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ