Follow us

5 ταινίες- διαμάντια που δεν πρέπει να χάσουμε στο ERTFLIX

Το ERTFLIX μας δίνει την ευκαιρία αυτή την εποχή να δούμε 5 κορυφαίες ταινίες που δεν είναι εύκολο να βρούμε.

ταινια

Για πολλούς ακόμη δεν έχει γίνει συνήθεια. Κι όμως ένα "πέρασμα" από την ψηφιακή πλατφόρμα του ERTFLIX (με δωρεάν πρόσβαση) πάντα αξίζει, καθώς φιλοξενεί αυτή την περίοδο εξαιρετικές ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε, ενώ μας δίνει πάντα την ευκαιρία (που δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού) να βλέπουμε και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Ας δούμε όμως πέντε επιλογές παγκόσμιου βεληνεκούς που αξίζει πραγματικά να αφιερώσουμε την ώρα μας.

-I, Daniel Blake- (Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ)- Το αριστούργημα του Ken Loach

O Daniel Blake είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της η οποία δίνει τον δικό της αγώνα επιβίωσης προπαθώντας με νύχια και με δόντια να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σκηνή στο κοινωνικό παντοπωλείο, μια σπαρακτική απεικόνιση για τον αγώνα των καθημερινών, μη προνομιούχων ανθρώπων.

Ο Πατέρας -Η οσκαρική ταινία του Florian Zeller

Ο Άnthony (τον οποίο υποδύεται ο Anthony Hopkins) είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου

Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Anthony Hopkins)

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ