Follow us

"Hermettes"| Η "μυστική" κοινότητα των γυναικών που επιλέγουν τη μοναξιά

Ένας απομονωμένος τρόπος ζωής που δεν προϋποθέτει νέους ή/και παλιούς φίλους.

MissBloom TEAM
μοναξια iStock

Πως είναι να ζεις ολομόναχος στην πολύβουη και πολυπρόσωπη Παγκόσμια Μητρόπολη; Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, κάπου ανάμεσα στα πολυτελή loft του εκκεντρικού Μανχάταν, η Risa Mickenberg περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας απομονωμένη στη "σπηλιά" της. Έτσι αποκαλεί πλέον το μικρό αλλά ευρύχωρο διαμέρισμα, που διακόσμησε με το δικό της μοναδικό στιλ όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Ξύλινα τηλέφωνα διακοσμούν το τραπεζάκι του σαλονιού, ενώ ένα ψεύτικο πληκτρολόγιο με τα πλήκτρα σιωπηλά, βρίσκεται επάνω στο γραφείο της.

"Κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου" παραδέχεται, αφού δεν υπάρχει καμία "έξυπνη" συσκευή επικοινωνίας με τον έξω κόσμο μέσα στον "μοναχικό" παράδεισο της.

Για την Mickenberg μοναξιά σημαίνει απελευθέρωση, για αυτό και απολαμβάνει περισσότερο από οτιδήποτε να είναι μόνη, με μοναδική παρέα τον εαυτό της. Εγκαταλείποντας μια επιτυχημένη καριέρα δύο δεκαετιών ως creative director σε μεγάλη διαφημιστή εταιρεία, η συγγραφέας του βιβλίου "The Book of Hermits (2021)" ασχολείται πια με την κοινότητα που επίλεξε να ιδρύσει με σκοπό να ενώσει, απομονώνοντας ταυτόχρονα, κάθε σύγχρονη γυναίκα που αγαπάει να ζει μόνη. Οι "Hermettes" είναι μια "μυστική" ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες, οι οποίες λατρεύουν να ζουν είτε εντελώς μόνες, είτε σε έναν πολύ μικρό κοινωνικό κύκλο. "Η κοινωνία έχει πολλές παρεξηγήσεις απέναντι στους ερημίτες", υποστηρίζει η Rodriguez, εξηγώντας πως "οι άνθρωποι τους βλέπουν ως εγωκεντρικούς, αντικοινωνικούς, εχθρικούς, κυνικούς, φοβισμένους για τους ανθρώπους και μη συνεργάσιμους. Όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια".

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ