Follow us

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα | Easy detox σε ένα 24ωρο

Βοήθησε το σώμα σου να απαλλαγεί από τις τοξίνες και την πολυφαγία των ημερών με αυτήν την 24ωρη αποτοξίνωση.

MissBloom TEAM
αποτοξινωση istock

Αποτοξίνωση κάνει ήδη από μόνο του φυσικά το σώμα σου και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τόσο δραστικό ή περιοριστικό για να καθαρίσεις τον οργανισμό σου.

Για να αποτοξινωθείς με υγιεινό τρόπο μετά το Πάσχα, δώσε σημασία στην κίνηση και σε τροφές με θεραπευτικές ιδιότητες. Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του σώματος, θα μειώσουν το φούσκωμα και θα σε επαναφέρουν στον... καλό δρόμο!

7.00 π.μ.: Ξεκίνα με λεμονόνερο

Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού με λεμόνι, είτε με κρύο είτε ζεστό, ενυδατώνει τον οργανισμό ενώ μπορεί να βοηθήσει στην πέψη, καθώς το λεμόνι περιέχει πηκτίνη, ένα είδος διαλυτών φυτικών ινών. Η επιλογή ζεστού νερού αντί κρύου μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώθεις χορτάτη.

7.30 π.μ.: Ασκήσου

Η αύξηση του καρδιακού παλμού σημαίνει αύξηση της ροής του αίματος. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά το σώμα σου να αποβάλει μόνο του τις τοξίνες. Δεν χρειάζεται καν να πας στο γυμναστήριο. Λίγο τρέξιμο ή έντονο περπάτημα μπορείς να το κάνεις σχεδόν οπουδήποτε. Το σημαντικό είναι να αυξήσεις τους παλμούς της καρδιάς σου και να ιδρώσεις

8.00 π.μ.: Φάε ένα υγιεινό πρωινό

Η κατανάλωση πρωινού θα ωφελήσει τον μεταβολισμό σου μετά από μια νύχτα ύπνου. Όταν κάνεις μία μίνι αποτοξίνωση παρέλειψε το ψωμί, τα δημητριακά ή οποιαδήποτε εκδοχή τους στο πρωινό, καθώς θα κάνουν το σώμα σου να συγκρατήσει περισσότερο νερό. Εστίασε στην πρωτεΐνη, η οποία προσφέρει κορεσμό. Μια ομελέτα με σολομό είναι ο ένας τέλειος συνδυασμός πρωτεΐνης και ωμέγα-3 που ενισχύουν τον μεταβολισμό. Επίσης, μπορείς να πιεις ένα εύκολο smoothie που θα κάνει καλό στο έντερο.

12.00 π.μ.: "Καθάρισε" τη διατροφή σου

Φρόντισε να τρως πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και τουλάχιστον ένα σνακ —μην παραλείπεις καθόλου γεύματα! — τα οποία αποτελούνται από ολόκληρες τροφές., όπως λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά από ξηρούς καρπούς, σπόρους ή ελιές, αβοκάντο.

Απομάκρυνε τα συσκευασμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμα και τις "υγιεινές" εκδοχές. Ουσιαστικά αφαιρείς την περίσσεια νατρίου, τεχνητών συστατικών και ζάχαρης από τη διατροφή σου. Επίσης, χρησιμοποίησε μόνο βότανα, μυρωδικά και μπαχαρικά για να αρωματίσεις το φαγητό σου και όχι αλάτι.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ