Follow us

5 λέξεις που πρέπει να βγάλεις από το βιογραφικό σου

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν τουλάχιστον 5 λέξεις που θα έπρεπε να σβήσεις από το cv σου

λέξεις που πρέπει να βγάλεις από το βιογραφικό

Αν έχεις κάνει αίτηση για δουλειά πρόσφατα, μάλλον έχεις ελέγξει το βιογραφικό σου πάνω από 100 φορές στην προσπάθειά σου να το κάνεις τέλειο. Αλλά πριν προσθέσεις άλλο ένα bullet point, σκέψου ότι μερικές φορές πρέπει να ξέρεις και τι να αφαιρείς. Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν τουλάχιστον 5 λέξεις που πρέπει να βγάλεις από το βιογραφικό σου. Γιατί; Είναι τόσο κοινότοπες πλέον, που μάλλον αφαιρούν πόντους παρά προσθέτουν στην εικόνα σου ως υποψήφια.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις βιογραφικό για δουλειά;

Πάρε κόκκινο στυλό και ξεκίνα να σβήνεις τις λέξεις που πρέπει να βγάλεις από το βιογραφικό σου:

1. Επαγγελματικός στόχος

Τα πρώτα μας βιογραφικά ξεκινούσαν με αυτή τη φράση σαν τίτλο: “Επαγγελματικός στόχος: Να αποκτήσω μία θέση ως [...] που αξιοποιεί τις ικανότητες και την εμπειρία μου σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που προωθεί την εξέλιξη". Μπλα... μπλα... μπλα.

Όχι μόνο είναι βαρετό και αναποτελεσματικό, αλλά ακούγεται και ερασιτεχνικό. Το πάνω μέρος του βιογραφικού σου πρέπει να τραβά την προσοχή του εργοδότη ή του υπεύθυνου προσωπικού. Μην ξεκινάς με τι ελπίζεις να πάρεις από την επόμενη δουλειά σου, αλλά με μία λίστα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες σου.

2. Έχω εμπειρία σε...

Μπορείς να έχεις εμπειρία σε κάτι που έχεις κάνει είτε 1 φορά είτε επί 10 χρόνια συνεχόμενα. Άφησε αυτόν τον γενικό όρο και γίνε συγκεκριμένη. Το "έχω εκτενή εμπειρία στις πωλήσεις" είναι ασαφές, για παράδειγμα.

Ενώ το "Ως υπεύθυνη πωλήσεων σε 3 καταστήματα γυναικείας ένδυσης έχω εκπαιδεύσει 15 άτομα προσωπικό" - δίνει στον υπεύθυνο να καταλάβει ακριβώς τι εμπειρία έχεις και πού μπορείς να αξιοποιηθείς.

3. Έχω ομαδικό πνεύμα

Να θυμάσαι: είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να παραθέτεις λίστα με δραστηριότητες και επιτυχίες που αναδεικνύουν το ποια είσαι και τα θετικά στοιχεία σου, παρά να δηλώνεις ότι τα έχεις μόνη σου.

Αντί για "έχω ομαδικό πνεύμα" πες κάτι που να το αποδεικνύει: "Ηγήθηκα ομάδας 10 ατόμων για τη δημιουργία νέου συστήματος προγραμματισμού που μείωσε το χρόνο προγράμματος κατά 25%". Με ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, δείχνεις ότι το κατάφερες (και όντως έχεις ομαδικό πνεύμα).

4. Δυναμική

Αν και τα βιογραφικά πρέπει να αναδεικνύουν τις καλύτερές σου ιδιότητες, κάποια χαρακτηριστικά σου ίσως είναι καλύτερα να τα ανακαλύψει ο εργοδότης σου. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να περιγράφεις με ακρίβεια τις ικανότητές σου και το να περιαυτολογείς. Και στην πραγματικότητα δεν έχουν νόημα αυτές οι λέξεις σε ένα χαρτί.

Στο βιογραφικό σου, κράτα το περιεχόμενο συγκεκριμένο, με παραδείγματα και αποδείξεις των ικανοτήτων σου και περίμενε μέχρι τη συνέντευξη να δείξεις το "δυναμισμό" και "ενθουσιασμό" σου.

Σβήσε επίσης: ενθουσιώδης

5. Συστατικές κατόπιν ζήτησης

Αυτή η φράση απλά πιάνει χώρο. Αν μία εταιρία σε θέλει, θα σου ζητήσουν συστατικές και θα υποθέσουν ότι τις έχεις - δεν χρειάζεται να πεις το προφανές.

Σε αυτή την άσχημη περίοδο εργασιακά, με ένα μεγάλο αριθμό ατόμων να κάνουν αίτηση για την ίδια θέση, χρειάζονται περισσότερα από μία λίστα ωραίων λέξεων για να σου κλείσουν τη συνέντευξη. Τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι το κλειδί, ενώ οι αοριστίες θα κάνουν το βιογραφικό σου να μην ξεχωρίσει. Γι' αυτό ρίξε άλλη μία ματιά και βάλε στόχο κάθε λέξη που έχεις χρησιμοποιήσει να είναι εκεί για κάποιο σκοπό.

Πώς να κατακτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ