Follow us

Το νέο καλάθι Μητσοτάκη | Food pass, νέο "Εξοικονομώ", κατάργηση εισφοράς ανεργίας, παράταση επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης

Το σύνολο των όσων θα ακουστούν αύριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, θα αφορά στον προϋπολογισμό του 2023 και όχι στον φετινό.

MissBloom TEAM
μητσοτακης EUROKINISSI

Στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή στρέφεται το ενδιαφέρον, καθώς το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι έχει βρει τις πηγές χρηματοδότησης πρόσθετων παρεμβάσεων χωρίς να θιγεί ο βασικός στόχος που είναι η επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2023.

Το σύνολο των όσων θα ακουστούν αύριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αφορά στον προϋπολογισμό του 2023 και όχι στον φετινό. Μπορεί χθες να ανακοινώθηκε υπέρβαση έναντι του στόχου των φορολογικών εσόδων -και μάλιστα 320 εκατ. ευρώ- όμως το ζητούμενο για φέτος παραμένει να κλείσει η χρονιά εντός του δημοσιονομικού στόχου που είναι να συγκρατηθεί το πρωτογενές έλλειμμα στο επίπεδο του -1,5%.

Κατά την αυριανή του ομιλία, ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα σταθερότητας προς τις αγορές διαβεβαιώνοντας ότι παρά τη "θύελλα" (πληθωρισμός, αύξηση επιτοκίων κλπ) η Ελλάδα θα παραμείνει πιστή στον στόχο για επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα (+0,7% το 2023). Έτσι, τα όποια νέα μέτρα ακουστούν (που δεν έχουν δηλαδή συμπεριληφθεί στο προϋπολογισμό) θα συνοδεύονται και από τις πηγές χρηματοδότησής του.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ