Follow us

Dumplings με μοσχαρίσιο κιμά στον ατμό

Συνταγή για νόστιμα dumplings με μοσχάρι

dumplings-def

Συνταγή για νόστιμα dumplings με κρέας

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα φύλλα gyoza – Dumpling Dough Skin Misori 8cm, Youngwoo
350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πάστα σκόρδου – Minced Garlic, Thai Heritage
1 κουταλιά σούπας πάστα τζίντζερ – Minced Ginger, Thai Heritage
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας - Soy Sauce Lite (Less Salt), Yamasa
1 κουταλία σούπας σάλτσα στρειδιού – Oyster Sauce, Lee Kum Kee
1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο –Sesame Oil Pure, Lee Kum Kee
2 κουταλιές σούπας σάκε ή ρυζόκρασο - Cooking Wine, Shao Hsing ή Sake Hakushika (Refined Japanese Sake)
Λίγο νερό

1 καλάθι μπαμπού - Wooden Steamer or Bamboo Steamer, Wok Shop

Dumplings με μοσχαρίσιο κιμά στον ατμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα gyoza. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον κιμά, τα μυρωδικά, τις σάλτσες, το σησαμέλαιο και το σάκε ή το ρυζόκρασο. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά για να μαριναριστεί ο κιμάς.
Σε κάθε φύλλο gyoza βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο κολλώντας με λίγο νερό.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μικρότερης διαμέτρου απο το μπαμπού καλάθι με νερό και μόλις πάρει βράση βγάζουμε το καπάκι της και τοποθετούμε επάνω το καλάθι μπαμπού, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τα dumplings.
Άτμίζουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας στην οποία έχουμε προσθέσει προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Dumplings με μοσχαρίσιο κιμά στον ατμό - εικόνα 2
Βρες όλα τα υλικά για τη συνταγή στο wokshop.gr και απόκτησέ τα εύκολα και γρήγορα. Δες ακόμα περισσότερες συνταγές και νέα προϊόντα και ενημερώσου για τα ατομικά ή ομαδικά μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται στο χώρο του καταστήματος ή και στο σπίτι σου!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ