Συνταγή για noodles με κοτόπουλο και λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο – Peanut Oil, Flying Deer
600 γρ. udon νούντλς – Udon Noodle
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά γλυκού πάστα σκόρδου - Minced Garlic, Thai Heritage
1/2 κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε 4 διαγώνια κομμάτια, τα οποία κόβουμε σε λωρίδες
200γρ. φύτρες φασολιού – Bean Sprouts, Cardinal
1 κουταλιά γλυκού άμυλο ταπιόκας διαλυμένο σε λίγο νερό – Tapioca Starch, Cock
ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑΣ
4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας - Soy Sauce Lite (Less Salt), Yamasa
2 κουταλιές σούπας σάλτσα στρειδιού – Oyster Sauce, Lee Kum Kee
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας σάκε – Sake Premium Junmai Tokubetsu
1 κουταλιά γλυκού mirin – Mirin, Takara (Gourmet Cooking Sake)
1 κουταλιά γλυκού λάδι τσίλι – Chilli Oil, Lee Kum Kee
ΥΛΙΚΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτά διαγώνια κομμάτια
2 φύλλα nori κομμένα σε λεπτές λωρίδες – Sushi Nori, Cardinal
1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι - Sesame Seed Black, Cock
50γρ. ψιλοκομμένη πίκλα τζίντζερ – Pickled Ginger Sliced, Cock
Μουσκεύουμε τα νούντλς για 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Στο wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε την πάστα σκόρδου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαγειρευτεί. Βάζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά μας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα νούντλς κι ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το άμυλο ταπιόκας για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το nori,το κρεμμυδάκι, το μαύρο σουσάμι και το τζίντζερ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr