Συνταγή για κρύα noodles με σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
400 γρ soba νούντλς - Soba Noodles (Buckwheat Noodles)
3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας – Soy Sauce Lite (Less Salt), Yamasa
2 κουταλιές σούπας mirin (rice wine) – Mirin, Takara (Gourmet Cooking Sake)
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
3 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κουταλιά σούπας wasabi – Wasabi Paste
2 φύλλα nori (φύκι) κομμένο σε μικρές και λεπτές λωρίδες – Sushi Nori, Cardinal
Βράζουμε τα soba noodles για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά. Σουρώνουμε τα noodles και τα ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την οποία και γεμίζουμε με κρύο νερό. Ξαναστραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές προκειμένου να απομακρυνθεί η αμυλώδης γεύση που έχουν τα soba noodles.
Σε ένα μπολ με παγάκια τοποθετούμε το πράσινο κρεμμυδάκι για να παραμείνει τραγανό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το mirin, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Σερβίρουμε τα νούντλς σε πιατέλα. Σε διαφορετικά μπωλ σερβίρουμε τη σάλτσα, το nori, το wasabi και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
O σωστός τρόπος να τα γευθείς: Παίρνουμε με τα chopsticks λίγα soba noodles, τα βουτάμε στο dipping sauce και μετά παίρνουμε λίγο κρεμμυδάκι και λίγο φύκι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr