Follow us

Μπομπότα με διάφορα τυριά

Τι θα φάμε σήμερα;

7dd768e8d7eb4219ac25883c1bc75248

Υλικά

300 γρ. φέτα τριμμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. κατσικίσιο βούτυρο

400 γρ. καλαμποκάλευρο

150 γρ. φρέσκο γάλα

2 αυγά χτυπημένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή ξερή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι

φρυγανιά για το πασπάλισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ½ λίτρο νερό και μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Προσθέτουμε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 40'-45', μέχρι να ροδίσει.

Πηγή | Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ