Follow us

Παστίτσιο με γλυκοπατάτα και κιμά

Οι Άγγλοι κάνουν το παστίτσιο τους με πουρέ πατάτας αντί για μακαρόνι και στη μέση βάζουν τον κιμά. Με τη γλυκοπατάτα θα φτιάξετε ένα μαγικό παστίτσιο, ζουμερό, που θα λατρέψουν οι πάντες.

4ebe0aab6ed0402db1460b91582bb54f

Υλικά

1½ κιλό γλυκοπατάτες

3 κανονικές μέτριες πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί και λίγο ακόμα για την κρούστα

Για τον κιμά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας

½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

10 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες

1 κ.γλ. ζάχαρη

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Δες την εκτέλεση στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ