Follow us

Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά

Συνδύασε τα με ένα παγωμένο ποτήρι Mastiqua

Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά


Συνδύασε τα με ένα παγωμένο ποτήρι Mastiqua


O πιο ωραίος τρόπος για να απολαύσεις τις γλυκές καλοκαιρινές γεύσεις είναι σε συνδυασμό με ένα παγωμένο ποτήρι Mastiqua, το ανθρακούχο νερό με βάση το μαστιχόνερο, που έρχεται να μεταμορφώσει την κάθε στιγμή της ημέρας μας σε μία ξεχωριστή & δροσερή απόλαυση.


Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά

Ένα δροσερό ποτήρι Mastiqua αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόνωσης και δροσιάς για τα καλοκαιρινά απογεύματα στη βεράντα. Χωνευτικό, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας συνοδεύει ιδανικά τον καφέ αλλά και τα γλυκά κεράσματα. Πάρε ιδέες από τις συνταγές που ακολουθούν.

Κέικ σεμιφρέντο
Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά - εικόνα 2




Υλικά


4 κρόκους από μεγάλα αυγά
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. καυτό νερό
1 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
450 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
40 γραμμ. λικέρ γκραν μαρνιέ ή κουαντρό
50 γραμμ. ξανθή σταφίδα
κακάο σκόνη άγλυκο
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση


Βάζουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 45΄ να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Τις ξαναβάζουμε στο φλιτζάνι και προσθέτουμε το λικέρ. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, 1 κ.σ. βραστό νερό και την υγρή καραμέλα. Χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τις σταφίδες με το λικέρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Ενσωματώνουμε με σπάτουλα την κρέμα στα αυγά με απλές κινήσεις, να μην χάσουμε τον όγκο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και παγώνουμε για μια νύχτα. Βυθίζουμε σε μπολ με βραστό νερό τη φόρμα και αναποδογυρίζουμε το κέικ σεμιφρέντο. Πασπαλίζουμε με πολύ κακάο και λίγη άχνη. Θα μοιάζει απ' έξω σαν κανονικό κέικ και μέσα είναι υπέροχο σεμιφρέντο.

Σερβίρουμε με ένα παγωμένο ποτήρι Mastiqua.


Συνταγή για cheesecake και lemon pie στη σελίδα ii




Το καλύτερο cheese cake N.Y. με κόκκινα βατόμουρα


Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά - εικόνα 3


Υλικά

250 γραμμ. digestive
100 γραμμ. βούτυρο

Γέμιση

1.200 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμ. ζάχαρη
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο κρόκο
½ γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
2 βανίλιες

Γαρνίρισμα

250 γραμμ. μαρμελάδα βατόμουρο
300 γραμμ. φρέσκα βατόμουρα κόκκινα
1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση


Αλέθουμε τα μπισκότα, να γίνουν σκόνη στο μπλέντερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν καλά. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ., πατάμε καλά να ισιώσει η βάση μπισκότου και ψήνουμε για 10΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη σε μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4'-5' σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει το τυρί. Ρίχνουμε 1-1 τα αυγά χτυπώντας καλά να τα πίνει το μείγμα. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στην ψημένη βάση στη φόρμα. Ψήνουμε για 10΄ στους 220 βαθμούς και χαμηλώνουμε το φούρνο στο μισό στους 110 βαθμούς. Συνεχίζουμε να σιγοψήνουμε για 1 ώρα και 15΄. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα. Κανονικά το γλυκό δεν έχει πήξει ακόμα καλά στη μέση. Αφήνουμε να μείνει στο ζεστό φούρνο για 40΄. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 2 ώρες. Με τον τρόπο αυτό δεν θα σκάσει η επιφάνειά του και δεν θα σηκωθούν τα πλαϊνά του τσιζ κέικ. Το τυλίγουμε με μεβράνη αφού κρυώσει και το παγώνουμε για μια νύχτα. Με μαχαίρι γύρω γύρω ξεκολλάμε και βάζουμε σε πιατάκια. Κόβουμε και σερβίρουμε με τα φρούτα.

Για τα φρούτα
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και παγώνουμε καλά.

Σερβίρουμε με ένα παγωμένο ποτήρι Mastiqua.


Συνταγή για lemon pie στη σελίδα iiι



Η πιο εύκολη lemon pie με βάση μαρέγκας

Συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά - εικόνα 4



Υλικά

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 πρέζες αλάτι
1+1/2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ταψάκι 22 εκ., σε μπολ βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι. Με μίξερ χειρός χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 3΄. Τώρα έχουν σχηματιστεί απαλές κορυφές. Βροχηδόν ρίχνουμε μέσα το 1 φλ. ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1΄. Τώρα έχει γυαλίσει και σφίξει αρκετά η μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3΄. Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο ταψάκι δίνοντάς της σχήμα τάρτας με χείλος (θήκη). Ψήνουμε για 1 ώρα να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για αρκετή ώρα. Στο μεταξύ σε κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους, το ξύσμα, το χυμό, την πρέζα αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, για 5΄ περίπου. Βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Βάζουμε σε κρύο κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα και χτυπάμε με μίξερ χειρός να σχηματιστούν απαλές κορυφές για περίπου 2'-3΄. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα στην κρέμα λεμόνι και απαλά ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα λεμόνι στην κρύα ψημένη μαρέγκα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα. Τραβάμε κουταλιές προς τα πάνω να κάνει λοφάκια. Παγώνουμε 1 ώρα πριν σερβίρουμε με ένα παγωμένο ποτήρι Mastiqua.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ