Συνταγή για πεντανόστιμο sushi Nigiri με σολoμό
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρύζι για sushi –Sushi Rice Calrose, Shinzu
100 ml sushi seasoning – Sushi Seasoning, Mizkan
Γαρίδες ebi - Ama Ebi (Shrimps)
Σολομός σε φιλέτα – Salmon Filet Sliced For Sushi (Sake)
Χέλι unagi σε φιλέτα - Eel Slices For Sushi (Unagi) Diamond
Πάστα wasabi – Wasabi Sauce S&B
Σάλτσα σόγιας –Soy Sauce Sashimi, Yamasa
Πίκλες τζίντζερ – Pickled Ginger Sliced (Gari), Cock
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για κάθε κούπα ρύζι χρειαζόμαστε 1 1/2 κούπα νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι 2-3 φορές και στραγγίζουμε. Βάζουμε το ρύζι και το νερό στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
Σε 2-3 λεπτά το ρύζι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για λίγο. Αν χρησιμοποιήσουμε ρυζιέρα ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε το ρύζι σε μπώλ και ραντίζουμε με το sushi seasoning.Aνακατεύουμε ελαφρά. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ρυζιού και πλάθουμε δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα ή σχήμα μπάλας. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα wasabi και ακουμπάμε το φιλέτο ψαριού ή τη γαρίδα. Συνοδεύουμε με σάλτσα σόγιας και πίκλα τζίντζερ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr