Follow us

Asos | Εξαγοράζει τα brands Topshop, Topman και Miss Selfridge

Η εταιρεία Asos εξαγόρασε και το απόθεμα των brands.

Topshop Splash News / Ideal image

Η Asos ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εξαγορά των πολύ διάσημων βρετανικών fashion brands, Topshop, Topman και Miss Selfridge έναντι του ποσού των 295 εκατομμυρίων λιρών (405 εκατομμύρια δολάρια). Ο όμιλος στον οποίο ανήκαν τα brands, η Arcadia Group, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ήδη από το 2019, τα οποία με την εμφάνιση της πανδημία είχαν ως αποτέλεσμα τη χρεοκοπία. Η συγκεκριμένη εξαγορά μάλιστα αφορά και απόθεμα εμπορεύματος, αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της Asos παρουσίασε αύξηση 3,6% στο χρηματιστήριο. Ο Nick Beighton, διευθύνων σύμβουλος της Asos δήλωσε πως "Η απόκτηση αυτών των εμβληματικών βρετανικών εμπορικών σημάτων είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή για την Asos και τους πελάτες μας και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της στρατηγικής της multi-brand πλατφόρμας μας. Παίξαμε βασικό ρόλο στην ώθηση της πρόσφατης ανάπτυξής των συγκεκριμένων brands στο διαδίκτυο και, υπό την ιδιοκτησία μας, θα τα αναπτύξουμε περαιτέρω, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία σχεδιασμού, το μάρκετινγκ, τη ν τεχνολογίας και την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας μας, ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε στενά με βασικούς στρατηγικούς συνεργάτες λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο".

Και μπορεί η Asos να εξαγόρασε τις επωνυμίες και τις μετοχές, ωστόσο δεν αγόρασε και τα καταστήματα αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 13.000 εργαζόμενοι (από στον Όμιλο και τα καταστήματα συνολικά) αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ η Asos έχει δεχτεί να απορροφήσει 300 άτομα.

Loading...

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ