Follow us

Πώς να συνδυάζεις σωστά τα έντονα χρώματα στα ρούχα σου

Οι βασικοί κανόνες για να κάνεις τους σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

street style xeimwnas Abaca/www.visualhellas.gr

Το χρώμα είναι ανέκαθεν ένα από τα βασικά στοιχεία μιας stylish εμφάνισης και ο πιο ευχάριστος και εύκολος τρόπος να παίξεις με το καθημερινό σου look. Ωστόσο, μια ματιά στη ντουλάπα σου θα σε πείσει ότι πολλές από εμάς περιοριζόμαστε να φοράμε μόνο τρία – τέσσερα χρώματα (κυρίως, μαύρο, γκρι, λευκό, μπλε και γήινες αποχρώσεις), που δεν είναι καν τα αγαπημένα μας. Ίσως γιατί φοβόμαστε να εντάξουμε τα έντονα χρώματα στις εμφανίσεις μας επειδή δεν γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε. Έτσι, καταλήγουμε τα outfit μας να είναι τελικά υπερβολικά προβλέψιμα ή ακόμα και βαρετά. Η λύση δεν είναι να αποφεύγουμε αυτό που θα μας δώσει χαρά και στυλ αλλά να μάθουμε πώς μπορεί να γίνει σωστά.

Tip: Ένα σημαντικό "αξεσουάρ" που θα σε βοηθήσει να κάνεις τους πιο σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς είναι ο χρωματικός κύκλος, όπως ο λεγόμενος "κύκλος του Itten":

Πώς να συνδυάζεις σωστά τα έντονα χρώματα στα ρούχα σου

Κανόνας 1: Ένα χρώμα σε διαφορετικούς τόνους

Ξεκινάμε από την πιο απλή και ασφαλή λύση, που συχνά αναφέρεται και ως ton sur ton. Είναι η ιδανική επιλογή όταν δεν ξέρεις πώς να βάλεις ένα δεύτερο χρώμα στο look σου αλλά και όταν θέλεις η εμφάνισή σου να είναι εκλεπτυσμένη και διακριτική. Για να το πετύχεις, απλά επιλέγεις ένα χρώμα και φροντίζεις όλα τα κομμάτια στο look σου να είναι στις αποχρώσεις του.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ