Follow us

Πώς θα βρεις το προσωπικό σου στιλ μέσα από 3 βήματα

Οι σχεδιαστές το δημιουργούν, οι συντάκτες το ψάχνουν, οι στιλίστες το αλλάζουν, οι influencers το προωθούν, όμως το να βρεις το δικό σου είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται.

Πώς θα βρείς το προσωπικό σου στιλ μέσα από 3 βήματα Pixel Formula

Το προσωπικό στιλ παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση μας. Το έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, ωστόσο, αξίζει να το τονίσουμε ξανά: Το προσωπικό στιλ είναι μία μορφή επικοινωνίας, που χρησιμοποιεί την τέχνη της μόδας για να περιγράψει τον χαρακτήρα, το γούστο, την αισθητική, την αυτοπεποίθηση (ακόμα και την έλλειψη της), τις επιδιώξεις και τα όνειρα μας. Τόσα πολλά πράγματα φανερώνουμε με κάθε κομμάτι, που φοράμε, με κάθε σύνολο που δημιουργούμε. Σκέψου πόσες φορές έχεις ξοδέψει αμέτρητες ώρες στη δημιουργία ενός σύνολου για μία πρώτη γνωριμία, για μία συνέντευξη δουλειάς ή για τις επαγγελματικές ή βραδινές σου εμφανίσεις; Σε κάθε περίπτωση κάτι ήθελες να πεις υποσυνείδητα με την κάθε σου επιλογή. Ωστόσο, οι περισσότερες από εμάς δεν νιώθουμε, πως έχουμε βρει την πραγματική στιλιστική ταυτότητα τους.

Το προσωπικό στιλ είναι ένα hot topic ανάμεσα στην fashion κοινότητα. Οι σχεδιαστές το δημιουργούν, οι συντάκτες το ψάχνουν, οι στιλίστες το αλλάζουν, οι influencers το προωθούν, όμως το να το εντοπίσεις στην προσωπική σου γκαρνταρόμπα και καθημερινότητα είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται.

Loading...

Γιατί πρέπει να βρεις το δικό σου;

Πρέπει να ξέρεις τι σου ταιριάζει, ποια χρώματα, κοψίμματα και αισθητική συνάδει τόσο με τον σωματότυπο σου όσο και με τη ζωή σου. Δεν είναι τυχαίο, πως το πιο διαχρονικά κομψό κομμάτι στην ιστορία της μόδας, το LBD - Little Black Dress- έχει συνδεθεί με την Audrey Hepburn, ούτε ότι τα αντικομφορμιστικά bustiers με την εκκεντρική Madonna. Επίσης, το να ξέρεις το προσωπικό σου στιλ, θα σε γλιτώσει από τις παρορμητικές αγορές, τις εφήμερες τάσεις και τα άσκοπα shopping sprees. Πώς θα βρεις το δικό σου στιλ; Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις 3 χρήσιμες συμβουλές.

Styling 101 | Οι 3 χρυσές συμβουλές

Ξεκαθάρισε τη ντουλάμπα σου: Προτού πιάσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά και πιο συγκεκριμένα από το καθάρισμα της ντουλάπας μας. Και όχι δεν μιλάμε μόνο για την ακαταστασία στα συρτάρια, τις κρεμάστρες και τα ράφια. Πρέπει να δεις προσεχτικά ποια ρούχα από τη συλλογή σου φοράς περισσότερο και γιατί τα φοράς. Το ίδιο ισχύει και με όσα αποφεύγεις ή δεν έχεις φορέσει ποτέ. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Από το χρώμα μέχρι το κόψιμο και το ύφος, κάθε κομμάτι θα σου δώσει και ένα μέρος του παζλ της στιλιστικής ταυτότητας σου δηλαδή. Επίσης, έτσι θα ανακαλύψεις, ποια κομμάτια σου ταιριάζουν περισσότερο και δεν θα δαπανείς το μηνιαίο budget άσκοπα.

Loading...

Βρες τα styling πρότυπα σου: Περνάμε τώρα στα στιλιστικά πρότυπα. Βρες τις μούσες σου, τις celebrities και τις influencers, τις οποίες θαυμάζεις στιλιστικά. Μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ωστόσο, εσύ θα ξεχωρίζεις τα σύνολα και την αισθητική, που σου αρέσει και ταιριάζει με το προσωπικό σου γούστο. Ακόμα, αποθήκευσε τις εμφανίσεις, που θα ήθελες να αντιγράψεις, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα αρχείο για έμπνευση συνόλων για κάθε περίσταση.

Loading...

Μείνε μακριά από τις ''κατηγορίες'': Δεν μπορούμε να το τονίσουμε αρκετα, μείνε μακριά από τις κατηγορίες. Δεν χρειάζεται να αυτοπροδιορισθείς ως punk, rock, chic, classic, street vibe ή preppy style. Υπάρχουν μέρες, που θα θες να φοράς ένα total black look με combat boots, και θα υπάρχουν και άλλες μέρες που θα θέλεις να φορέσεις φλοράλ φορέματα και μυτερές γόβες. Το στιλ σου θα έχει ποικιλία και πολλά στοιχεία για κάθε μέρος του εαυτού σου και αυτή ειναι η μαγεία του!

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ