Follow us

Εσύ ήξερες για τον στιλιστικό κανόνα των τριών χρωμάτων;

Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργείς πάντα κομψά σύνολα.

Εσύ ήξερες για τον στιλιστικό κανόνα των τριών χρωμάτων; Pixel Formula

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως τα μονόχρωμα σύνολα είναι οι πιο εύκολες και κομψές επιλογές για να κάνουμε σωστές και κολακευτικές εμφανίσεις. Παρ' όλα αυτά, μερικές φορές μπορεί να επιθυμούμε και λίγο παραπάνω χρώμα, έντονους συνδυασμούς ή ακόμα και prints, για να διαφοροποιήσουμε τα looks μας. Όμως κάτι μας κρατάει πίσω, κάπου το χάνουμε με τους συνδυασμούς... Μπορεί να έχουμε εντάξει το χρώμα ή τα χρώματα και κάτι να μην μας βγαίνει, κάτι να μην μας ταιριάζει. Για να αποφύγουμε αυτές τις περιπτώσεις και να συνδυάσουμε σωστά τα χρώματα των ρούχων, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε αξιόλογα outfits, θα πρέπει να ακολουθήσουμε έναν από τους πιο βασικούς στιλιστικούς κανόνες, εκείνον των τριών χρωμάτων.

Styling 101 | Ο κανόνας των τριών χρωμάτων

Είναι γνωστό, πως πηγή έμπνευσης για τα σύνολα μας αποτελούν τα social media και δη το Instagram και το Tik Tok, δύο ψηφιακά περιβάλλοντα που είναι άκρως φιλικά για τις fashionistas. Μικρά βίντεο, αναρτήσεις, e-markets είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες, που μας προσφέρουν για να ανακαλύψουμε τάσεις, προτάσεις και νέα κομμάτια με σκοπό να ανανεώσουμε το στιλ και τη γκαρνταρόμπα μας. Κάνοντας, λοιπόν, την καθημερινή έρευνα μας συναντήσαμε ένα μικρού μήκους βίντεο στο Tik Tok με θέμα τον στιλιστικό κανόνα των τριών χρωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το αγαπημένο styling tip των fashion influencers μας συμβουλεύει να συνδυάζουμε μόνο τρία χρώματα στα σύνολα μας για ένα επιτυχημένο, κομψό outfit και έναν αρμονικό style combo. Έτσι, δεν θα το παρακάνουμε με τα χρώματα, ούτε θα φέρουμε ''στιλιστική φασαρία'' στις εμφανίσεις μας. Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε 4 πράγματα στον κανόνα των τριών χρωμάτων:

1. Το λευκό και το μαύρο είναι αποχρώσεις πασπαρτού και δεν θεωρούνται χρώματα. Με λίγα λόγια, δεν τα λαμβάνεις υπόψιν στον κανόνα των τριών χρωμάτων.

Loading...

2. Φρόντισε τα χρώματα, που συνδυάζεις να ανήκουν στην ίδια κατηγορία ή οικογένεια. Αν δηλαδή θέλεις να φορέσεις ένα pop χρώμα, θα το συνδυάσεις με δύο ή ένα άλλο έντονο. Το ίδιο ισχύει για τις παστέλ και τις ουδέτερες αποχρώσεις.

Loading...

3. Το μακιγιάζ σου αποτελεί μέρος του κανόνα των τριών χρωμάτων. Οπότε φόρεσε με προσοχή το έντονο κόκκινο κραγιόν σου, καθώς θα απασχολήσει τη μία από τις τρεις θέσεις των χρωμάτων.

Loading...

4. Αν θέλεις να προσθέσεις χρώμα, αλλά δεν νιώθεις άνετα με τα ρούχα σε έντονες αποχρώσεις, μπορείς να επενδύσεις σε αξεσουάρ, όπως παπούτσια και τσάντες -τηρώντας πάντα τον κανόνα των τριών χρωμάτων.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ