Follow us

H Pull & Bear εισέρχεται στο metaverse | Δες τον εικονικό κόσμο που δημιούργησε

Το fashion brand παρουσιάζει τη δική του επαυξημένη πραγματικότητα και είναι γεμάτη μόδα.

H Pull & Bear εισέρχεται στο metaverse | Δες τον εικονικό κόσμο που δημιούργησε Courtesy of Pull & Bear

Αν παρακολουθήσεις τις ειδήσεις θα βρεις, μεταξύ άλλων, πολλά άρθρα για το metaverse, ένας διάσημος όρος που πλέον αφορά και τη βιομηχανία της μόδας με το Pull & Bear να δημιουργεί το δικό του. Ας το πιάσουμε, όμως, από την αρχή: Τι είναι το metaverse; Ουσιαστικά είναι μία εικονική πραγματικότητα, στην οποία συμμετέχουμε και εμείς μέσω των δικών μας άβαταρ. Αν θεωρείς ότι το διαδίκτυο είναι κάτι έξω από εσένα, κάτι που παρατηρείς, το metaverse σου δίνει την ευκαιρία μέσω τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότας να μπεις σε αυτό. Σαν να λέμε δύο κόσμοι. Η λέξη προέρχεται από τη σύμπτυξη του ελληνικού μετά (meta) και της αγγλικής λέξης universe (σύμπαν) και στην γλώσσα μας μεταφράζεται ως ''μετασύμπαν''. Η Pull & Bear δημιούργησε το δικο της metaverse στο οποίο μπορείς να δοκιμάσεις ρούχα και να διασκεδάσεις.

Το metaverse της Pull & Bear

Η Pull & Bear, το νεανικό fashion brand του ομίλου Inditex, παρουσίασε τη νέα ψηφιακή καινοτομία του το Σαββατοκύριακο στο Scrapworld, το διάσημο φεστιβάλ streetwear και urban culture της Ισπανίας. Εκεί όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του σύμπαντος της Pull&Bear μέσα στο metaverse, το οποίο αποτελείται από ένα εικονικό showroom, ένα δοκιμαστήριο για τα outfits του brand και ένα παιχνίδι surf. H πρόσβαση σε ένα τμήμα αυτού του σύμπαντος θα είναι δυνατή μέσω μιας διαδικτυακής προσαρμογής, στην οποία όλοι οι χρήστες της μάρκας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να περιηγούνται στον εικονικό κόσμο, να δοκιμάζουν τον διαμορφωτή Ready Player Me για να προσαρμόζουν το δικό τους avatar και να το ντύνουν με ρούχα της Pull & Bear.

H Pull & Bear εισέρχεται στο metaverse | Δες τον εικονικό κόσμο που δημιούργησε

Γι’ αυτό το πρόγραμμα η Pull & Bear έχει ψηφιοποιήσει 6 looks από τις κολεξιόν που είναι σχεδιασμένες για το δυναμικό καταναλωτικό κοινό της, την Gen Z. Τα ενδύματα θα είναι συμβατά με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια στην πλατφόρμα Ready Player Me, συμπεριλαμβανομένων των VRChat, Somnium Space, LIV και Animaze.

H Pull & Bear εισέρχεται στο metaverse | Δες τον εικονικό κόσμο που δημιούργησε

Με στόχο τη δημιουργία του δικού της εικονικού κόσμου, η Pull & Bear συνεργάστηκε με τις εταιρείες La Frontera VR και Meta Creative Shop, οι οποίες κατέστησαν δυνατή την ανάπτυξη ενός σύμπαντος του οποίου η αισθητική και οι λειτουργίες ψυχαγωγίας συνδέονται με το νεανικό κοινό της εταιρείας. Τέλος, ο metaverse της Pull & Bear περιλαμβάνει και μια λειτουργία gaming βασισμένη σε ένα παιχνίδι surf, που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν και να αλληλεπιδρούν με τη μάρκα. Αυτή η εμπειρία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας Meta Quest 2.

Courtesy of Pull & Bear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ