Follow us

Mid Season Sales | 10 συμβουλές που ακολουθούν οι fashionistas για έξυπνες αγορές

Πόσο θα διαρκέσου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις;

street style Splash News / Ideal Image

Εκπτώσεις. Μία λέξη που μπορεί να ενθουσιάσει κάθε fashionista που ανυπομονεί για αυτή την περίοδο του χρόνου, που της προσφέρει την ευκαιρία να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα της, κάνοντας budget friendly αγορές. Αυτή η περίοδος λοιπόν είναι ιδανική για shopping, αφού από 1 Μαΐου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 15 του ίδιου μήνα. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, την Κυριακή 8 Μαΐου, τα καταστήματα θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις αποφασίσει να κάνεις κάποιες αγορές με αφορμή τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, παρακάτω θα βρεις δέκα συμβουλές για να κάνεις έξυπνο shopping και να ανανεώσεις σωστά τη γκαρνταρόμπα σου.

Loading...

Χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις έξυπνες αγορές στις εκπτώσεις

"Υπάρχει στη λίστα μου;"

Εάν έχεις θέσει ως στόχο να κάνεις έξυπνες αγορές, η δημιουργία λίστας είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Προϋποθέτει πως θα πρέπει να έχεις κάνει εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα σου ώστε να δημιουργήσεις μία λίστα με όλα όσα λείπουν από αυτή και αξίζει να αγοράσεις.

Κάθε φορά που κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ σου αποσπάσει την προσοχή, θα πρέπει να ανατρέχεις στη λίστα σου για να τσεκάρεις εάν όντως το θέλεις και το χρειάζεσαι. Εάν υπάρχει σε αυτήν καλώς, εάν όχι θα πρέπει να το βγάλεις από το καλάθι σου.

Διαβάστε Επίσης

Πές ΟΧΙ στα κομμάτια άλλων εποχών

Αυτό σημαίνει πως σε αυτές τις εκπτώσεις, θα πρέπει να επικεντρωθείς στα ρούχα και αξεσουάρ που θα φορέσεις τους επόμενους μήνες. Ακόμα κι αν δεις ένα μπουφάν με φοβερή έκπτωση, οι fashion experts προτείνουν να το αγνοήσεις και να στρέψεις την προσοχή σου στα ρούχα που θα χρειαστείς τη δεδομένη στιγμή. Αέρινα φορέματα, ψάθινες τσάντες, τζιν μπουφάν, σανδάλια πρόκειται να αποδειχθούν σημαντική επένδυση που θα χρειαστείς το καλοκαίρι που έρχεται.

Loading...

"Θα το αγόραζα εάν δεν είχε έκπτωση;"

Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος την περίοδο των εκπτώσεων. Οι αλλαγές στις τιμές και η διάθεση ανανέωσης που έχεις σε οδηγεί σε λανθασμένες και συχνά άσκοπες αγορές. Ωστόσο, λίγο πριν κάνεις μία ακόμα άσκοπη αγορά, πάρε μία ανάσα και σκέψου εάν όντως θα το αγόραζες εάν δεν είχε έκπτωση. Εάν απαντήσεις με ειλικρίνεια ναι, τότε αξίζει να το προσθέσεις στη συλλογή σου. Εάν όμως σκεφτείς λίγο καλύτερα και συνειδητοποιήσεις πως θέλεις να το αγοράσεις επειδή είναι σε έκπτωση, θα πρέπει να μείνεις μακριά από την εν λόγω αγορά.

Όρισε συγκεκριμένο budget

Ένα πολύ χρήσιμο tip για να κάνεις έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων είναι να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με βάση το οποίο θα κάνεις τις αγορές σου. Αυτό σε συνδυασμό με τη λίστα που θα έχεις δημιουργήσει είναι η "συνταγή” της επιτυχίας για να αποκτήσεις τα ρούχα που θέλεις χωρίς να δεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου να αδειάζει.

Loading...

Υπάρχει όντως ανάγκη για shopping;

Πολλές φορές, οι γυναίκες νιώθουμε πως πρέπει να αγοράσουμε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ απλώς επειδή έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις. Ωστόσο, εάν νιώσεις πως πρόκειται να κάνεις τέτοιες αγορές, προσπάθησε να συγκρατήσεις τον εαυτό σου. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ και δεν χρειάζεται να το κάνεις επειδή ξεκίνησαν οι εκπτώσεις. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις αγορές που κάνουμε συνήθως οι γυναίκες όταν νιώθουμε άγχος ή στεναχώρια. Αυτή η τακτική οδηγεί σε υπερκαταναλωτισμό και δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αποταμίευσε τα χρήματα σου ή επένδυσε τα σε κάτι άλλο.

"Είναι στο νούμερο μου;"

Ένα παντελόνι που "θα σου κάνει" όταν χάσεις εκείνα τα δύο κιλά που θέλεις, ένα φόρεμα που θα σου στέκεται καλύτερα όταν αποφασίσεις να κάνεις διατροφή. Στις φετινές εκπτώσεις, προσπάθησε να μείνεις μακριά από τέτοιου είδους αγορές και επικεντρώσου σε ρούχα που αναδεικνύουν και ταιριάζουν στο σώμα σου. Διαφορετικά, θα καταλήξεις με μία γκαρνταρόμπα γεμάτη με ρούχα που δεν είναι στο σωστό μέγεθος και η σκέψη "Δεν έχω τι να βάλω" θα είναι πιο συχνή από ποτέ.

Loading...

"Με συμφέρει η έκπτωση του;"

Ακόμα κι αν δεν είσαι μεγάλη fan των μαθηματικών, την περίοδο των εκπτώσεων θα σου φανούν χρήσιμα. Πριν αποφασίσεις να ολοκληρώσεις κάποια αγορά και να φτάσεις στο ταμείο, παρατήρησε λίγο πιο προσεκτικά την έκπτωση που έχει το εν λόγω κομμάτι. Είναι εκείνη που υπόσχεται το κατάστημα ή το e-shop; Είναι τόσο μικρή που σχεδόν δεν αλλάζει η τιμή του προϊόντος; Μπορείς να βρεις και καλύτερες προσφορές σε κάποιο άλλο brand; Γενικώς, να θυμάσαι πως στις αγορές που κάνεις στις εκπτώσεις, θα πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να δίνεις βάση σε κάθε λεπτομέρεια. Συχνά μας εντυπωσιάζει ακόμα και η παραμικρή αλλαγή στην τιμή και δεν καταλαβαίνουμε πως πιθανώς να μην είναι και τόσο μεγάλη ευκαιρία.

Διαβάστε Επίσης

Δώσε βάση στα διαχρονικά κομμάτια

Η περίοδος των εκπτώσεων είναι η ιδανική ευκαιρία για να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα για την εκάστοτε σεζόν. Ένα ζευγάρι σανδάλια, ένα blazer, ένα τζιν παντελόνι στη γραμμή που ταιριάζει τέλεια στη σιλουέτα του. Δημιούργησε μία λίστα με όλα τα κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή σου και επικεντρώσου σε αυτά, ώστε να τα αποκτήσεις με πιο budget friendly τιμές.

Loading...

"Μήπως έχω ήδη κάτι παρόμοιο στη συλλογή μου;"

Αυτή η ερώτηση, σε συνδυασμό με τη λίστα που θα έχεις δημιουργήσει θα σε βοηθήσει να κάνεις τις πιο έξυπνες αγορές. Εάν θέλεις να αγοράσεις κάποιο κομμάτι και δεν υπάρχει στη λίστα σου, σημαίνει είτε πως δεν το χρειάζεσαι είτε πως το έχεις ήδη στη συλλογή σου. Να θυμάσαι πως ο στόχος δεν είναι να γεμίσεις μία ντουλάπα με τα ίδια ρούχα, αλλά να ανανεώσεις το στιλ και το ντύσιμο σου με κομμάτια που θα σου φανούν χρήσιμα αλλά και με κομμάτια που δεν έχεις ήδη.

"Πόσες φορές και με ποιους τρόπους μπορώ να το φορέσω;"

Εξίσου σημαντικό είναι να σκεφτεί πόσες φόρες και με ποιους τρόπους μπορείς να φορέσεις εκείνο το εμπριμέ πουκάμισο ή εκείνο το φόρεμα με τις παγιέτες. Σίγουρα, τα ιδιαίτερα ρούχα είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμο σου, ωστόσο θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου ρούχα που σε βοηθούν να ντυθείς στην καθημερινότητα. Δώσε την προσοχή σου αρχικά σε αυτά και εάν το budget είναι αρκετό, μπορείς να επενδύσεις και σε κάτι πιο statement.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ