Follow us

Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι γυναίκες στο στιλ μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες

Πώς μπορείς να διορθώσεις αυτό το στιλιστικό λάθος:

street style Splash News / Ideal Image

Φορέματα που φαίνονται μεγάλα πάνω μας, blazers που δεν κολακεύουν τη σιλουέτα μας, παντελόνια που δεν αναδεικνύουν τη σιλουέτα μας. Το μεγαλύτερο και πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι γυναίκες στα καθημερινά σύνολα μας είναι η επιλογή των λάθος sizes. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα ρούχα να μην έχουν τη σωστή εφαρμογή στο σώμα μας και το αποτέλεσμα να φαίνεται περίεργο ή ακόμα και να φαινόμαστε μεγαλύτερες από ό,τι είμαστε.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Κάποιες από εμάς έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε ένα συγκεκριμένα size στα ρούχα και έχουμε μείνει χρόνια σε αυτό. Στην πραγματικότητα όμως, ακόμα κι αν η ζυγαριά δείχνει πάνω-κάτω το ίδιο νούμερο για χρόνια, με την πάροδο του χρόνου το σώμα αλλάζει. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να χρειαζόμαστε ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο, ώστε να πετύχουμε ένα κομψό αποτέλεσμα.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να πειραματιστούμε με τις γραμμές των ρούχων. Κάποιες γραμμές ταιριάζουν περισσότερο σε skinny σιλουέτες και κάποιες άλλες σε curvy σώματα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να παρατηρήσουμε το σώμα μας για να καταλάβουμε ποια σημεία χρειάζεται να τονίσουμε. Τα περισσότερα fashion brands άλλωστε κυκλοφορούν συλλογές για διαφορετικούς σωματότυπους, έτσι σίγουρα θα βρεις skinny, curvy ή plus size συλλογές που θα ταιριάζουν στο σώμα και το στιλ σου.

Extra Tip 1

Ένα χρήσιμο tip για να βρούμε το ιδανικό size για εμάς που θα σε βοηθήσει να βρεις το ιδανικό νούμερο ρούχων είναι να κάνεις διάφορες δοκιμές. Την επόμενη φορά που θα πας δηλαδή για shopping, πάρε μαζί σου στο δοκιμαστήριο ένα νούμερο μικρότερο και ένα νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που επιλέγεις μαζί σου. Θα εκπλαγείς όταν θα καταλάβεις πως το νούμερο που φορούσες μέχρι πρόσφατα δεν ήτα το κατάλληλο για εσένα.

Extra Tip 2

Εξίσου σημαντικό ρόλο για ένα κομψό σύνολο είναι η σωστή επιλογή των εσωρούχων. Χρειάζεται σίγουρα να προσθέσεις στη συλλογή σου εσώρουχα που ταιριάζουν άψογα στο σώμα σου, αφού έτσι θα στρώνουν καλύτερα και τα ρούχα σου.

Extra Tip 3

Ακόμα κι αν έχεις στη συλλογή σου κάποια κομμάτια που είναι λίγο μεγαλύτερα από το ιδανικό νούμερο για εσένα, υπάρχει τρόπος για να τα φορέσεις. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να φορέσεις ένα πουκάμισο ή ένα blazer που είναι oversized ή μεγαλύτερο από το νούμερο σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ζώνη για να τονίσεις τη μέση σου και να δημιουργήσεις καμπύλες στο σώμα σου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ