Follow us

5 no fail στιλιστικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις περισσότερο το στιλ σου

Πώς θα εξελίξεις το στιλ σου λίγο περισσότερο.

street style Splash News / Ideal Image

Το στιλ μας σχετίζεται άμεσα με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι σαν προέκτασή μας, σαν ένας τρόπος για να εκφραστούμε μέσω του ντυσίματός μας. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως όσο εξελισσόμαστε εμείς, εξελίσσεται και το στιλ μας. Σε όλη αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα διαδικασία, υπάρχουν κάποιες στιλιστικές συμβουλές που πρόκειται να μας βοηθήσουν πολύ. Ποιες είναι αυτές;

Διαβάστε Επίσης

Ο κανόνας των "4 items"

Πολλοί στιλίστες ορκίζονται σε αυτή τη φόρμουλα. Για παράδειγμα, ένα πουκάμισο και μία φούστα δεν μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένο σύνολο, είναι απλώς ρούχα. Εάν όμως προσθέσεις ένα κολιέ και ένα blazer θα έχεις δημιουργήσει ένα total look. Η ουσία είναι να ασχολείσαι με τα σύνολα σου και να σκέφτεσαι έξυπνους και κομψούς τρόπους για να τα αναβαθμίσεις.

Μην υπερπροσπαθείς

Εάν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι, περνάς πολύ χρόνο μπροστά στον καθρέφτη και κοιτάς με απορία τη ντουλάπα, τότε κάτι πηγαίνει λάθος. Το στιλ είναι τρόπος έκφρασης και θα πρέπει να βγαίνει από μέσα σου αβίαστα. Μην υπερπροσπαθείς για να δημιουργήσεις την τέλεια εμφάνιση και φόρεσε ό,τι σε κάνει να νιώθεις όμορφη.

Η αξία του vintage

Κάνε μία επίσκεψη στη ντουλάπα της μητέρας ή της γιαγιάς σου. Μπορεί να το έχεις κάνει ήδη ή να μην το έχεις σκεφτεί καν, ωστόσο αυτή είναι ίσως η αγαπημένη συνήθεια των Παριζιάνων. Όπως θα γνωρίζεις, ο κόσμος της μόδας ανακυκλώνει συνεχώς τις τάσεις με trends που μεσουρανούσαν στον παρελθόν να επανέρχονται πιο ανανεωμένα από ποτέ. Στη ντουλάπα της μητέρας σου λοιπόν μπορείς να βρεις μικρά "διαμαντάκια" όπως πουκάμισα ή tops, αλλά και αξεσουάρ που μπορείς να ενσωματώσεις στα τωρινά σου looks.

Οι τάσεις είναι απλώς προτάσεις

Οι περισσότερες γυναίκες επηρεαζόμαστε λίγο ή περισσότερο από τις τάσεις που παρουσιάζονται κάθε σεζόν από τους οίκους μόδας. Αυτό που χρειάζεται να έχεις στο νου σου είναι πως τα trends είναι προτάσεις και όχι κανόνες. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να υιοθετείς κάθε νέα τάση. Η χρυσή τομή είναι να επιλέγεις αποκλειστικά και μόνο τα trends που ταιριάζουν στην αισθητική σου και να μένεις μακριά από τις τάσεις που νιώθεις πως δεν σε εκφράζουν.

Επισκέψου το section της ανδρικής μόδας

Εκτός από τα γυναικεία brands που είναι τόσα ώστε καθεμία από εμάς να μπορεί να βρει τα ρούχα που ταιριάζουν με το στιλ σου, αξίζει να κάνεις μία βόλτα και στο section της ανδρικής μόδας. Υπάρχουν πολλά κομμάτια, όπως πουκάμισα, t-shirts ή ακόμα και παντελόνια, τα οποία αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου. Αυτό που θα χρειαστεί να έχεις στο νου σου είναι να προσαρμόσεις τα εν λόγω items στη σιλουέτα σου. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να φορέσεις ένα ανδρικό blazer, συνδύασε το με ένα tank top που αγκαλιάζει και τονίζει τη σιλουέτα ή εάν συνδυάζεις το τζιν σου με ένα oversized πουκάμισο, τόνισε τη μέση σου με μία ζώνη.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ