Follow us

Καλοκαιρινές εκπτώσεις | Πώς θα κάνεις έξυπνες αγορές για να μην ξεφύγεις από το budget

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει μία καλά ενημερωμένη fashionista.

street style Splash News / Ideal Image

Είναι η λέξη που μπορεί να ενθουσιάσει κάθε γυναίκα που αγαπά τη μόδα και θέλει να έχει πάντα προσεγμένο στιλ. Είναι η εποχή του χρόνου που μπορεί να μας ενθουσιάσει. Ο λόγος για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που είναι γεγονός. Ακριβώς λίγο πριν ετοιμάσεις τις αποσκευές σου για τις διακοπές, καταστήματα και e-shops σου προσφέρουν την ευκαιρία να ανανεώσεις την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα και να αγοράσεις ό,τι χρειάζεσαι για τις διακοπές στις πιο προνομιακές τιμές.

Ωστόσο, όσο μπορούν να σε ενθουσιάσουν οι εκπτώσεις άλλο τόσο μπορούν να σε παρασύρουν σε λάθη όπως να ξεφύγεις από το προβλεπόμενο budget ή να γεμίσεις τη ντουλάπα σου με ρούχα και αξεσουάρ πολύ οικονομικά μεν που δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ δε. Λίγο πριν ξεκινήσεις τις αγορές σου λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Συγκεκριμένα, συγκεντρώσαμε μερικά tips που χρειάζεται να γνωρίζεις για να κάνεις σωστές και έξυπνες αγορές.

Διαβάστε Επίσης

Κάνε εκκαθάριση στη ντουλάπα σου

Μπορεί η εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα σου να σου φαίνεται μία κάπως βαρετή διαδικασία, ωστόσο εάν πρόκειται να κάνεις αγορές στις εκπτώσεις είναι άκρως απαραίτητη. Χρειάζεται να γνωρίζεις απόλυτα τι έχεις στη συλλογή σου, να δωρίσεις ό,τι δεν χρειάζεσαι, να πετάξεις ό,τι δεν είναι σε καλή κατάσταση, ώστε αφενός να κάνεις χώρο για όλες τις νέες αγορές σου και αφετέρου για να μην μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις κομμάτια που τα έχεις ήδη.

Κάνε μία λίστα

Αφού λοιπόν έχεις κάνει την απαραίτητη εκκαθάριση, χρειάζεται να δημιουργήσεις μία λίστα με όλα τα κομμάτια που λείπουν από τη ντουλάπα σου και χρειάζεται να αγοράσεις. Εάν θέλεις να είσαι ακόμα πιο οργανωμένη μπορείς να τα γράψεις με σειρά προτεραιότητας ώστε να ξεκινήσεις τις αγορές σου από τα κομμάτια που έχεις πραγματικά ανάγκη.

Θέσε συγκεκριμένο budget

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, χρειάζεται να παραδεχτούμε πως όλες μας έχουμε παρασυρθεί κάποιες φορές με τις εκπτώσεις. Κάνουμε δηλαδή άσκοπες αγορές και ο τραπεζικός λογαριασμός δείχνει μία μείωση που δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Για να αποφύγεις αυτή τη διαδικασία, σου προτείνουμε να θέσεις ένα συγκεκριμένο budget για τις αγορές που θα κάνεις στις εκπτώσεις και να παραμείνεις πιστή σε αυτό. Αυτό το tip σε συνδυασμό με τη λίστα προτεραιοτήτων που θα έχεις δημιουργήσει, θα σε βοηθήσει να κάνεις σωστά τις αγορές σου, να γεμίσεις τη ντουλάπα σου με ό,τι έχεις ανάγκη και να μη μείνεις χωρίς χρήματα στο τέλος του μήνα.

Κάνε έρευνα αγοράς

Πλέον τα καταστήματα και τα e-shops από τα οποία μπορείς να κάνεις τι αγορές σου είναι άπειρα. Συνεπώς δεν χρειάζεται να παραμένεις προσκολλημένη σε ένα συγκεκριμένο brand. Πριν αποφασίσεις από ποια εταιρεία θα κάνεις τις αγορές σου, κάνε μία έρευνα αφού σε κάποιο άλλο brand μπορεί να βρεις καλύτερες εκπτώσεις ή ρούχα σε καλύτερη ποιότητα.

Δώσε βάση στην ποιότητα

Μπορεί ένα t-shirt που κοστίζει ελάχιστα να είναι πολύ δελεαστική αγορά, ωστόσο πριν φτάσεις στο ταμείο, πάρε μία ανάσα και παρατήρησε το καλύτερα. Από ποιο υλικό είναι φτιαγμένο, πως είναι οι ραφές του, πως στέκεται στο σώμα σου. Όταν θα έχεις παρατηρήσει όλα τα παραπάνω και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις μπορείς να το αγοράσεις. Διαφορετικά είναι σίγουρο πως μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο. Εκπτώσεις δεν σημαίνει εκπτώσεις στο στιλ σου και τα ρούχα χαμηλής ποιότητας θα υποβαθμίσουν το ντύσιμο σου και δεν θα σε κάνουν να νιώθεις κομψή. Προτίμησε δηλαδή να επιλέξεις ρούχα που προσφέρουν την ιδανική αναλογία ποιότητας και τιμής ώστε να φοράς τα ρούχα σου για καιρό.

Παρατήρησε καλά τις τιμές

Ένας ακόμα τρόπος για να παρασυρθείς σε άσκοπες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων είναι οι χαμηλές τιμές και το γεγονός πως δεν προσέχεις τις αναλογίες. Όταν βρεις δηλαδή ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ που θέλεις να αγοράσεις, παρατήρησε την αρχική και την τελική τιμή. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις εάν όντως υπάρχει διαφορά και εάν όντως αξίζει να αποκτήσεις το εν λόγω κομμάτι.

Extra Tip

Εάν στη λίστα σου έχεις προσθέσει να επενδύσεις σε κάποιο trend της σεζόν, θα χρειαστεί και πάλι να σκεφτείς έξυπνα. Οι τάσεις μπορεί να σε ενθουσιάζουν, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως το trend που θέλεις να υιοθετήσεις ταιριάζει όντως στο στιλ σου. Πριν αγοράσεις ένα φόρεμα ή ένα statement πουκάμισο, σκέψου εάν όντως θα το φορέσεις, πόσα looks μπορείς να δημιουργήσεις, εάν όντως σε εκφράζει αυτή η τάση. Εάν πιστεύεις πως όντως σου ταιριάζει, τότε αξίζει να κάνεις αυτή την αγορά. Εναλλακτικά, σου προτείνουμε να κρατήσεις τα χρήματα για κάποιο άλλο σκοπό.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ