Follow us

Barbie, η κούκλα που αγάπησαν οι μεγάλοι σχεδιαστές

Όλοι οι σχεδιαστές (σχεδόν) έχουν ντύσει την Barbie.

Barbie, η κούκλα που αγάπησαν οι μεγάλοι σχεδιαστές Courtesy of Mattel

H Barbie είναι μια κούκλα, αλλά όχι μια οποιαδήποτε κούκλα καθώς πλέον έχει αποκτήσει το status του "θρύλου". Ζωντανού, ασφαλώς, αφού από το λανσάρισμά της, το 1959, μέχρι και σήμερα, 64 χρόνια μετά, παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παιχνίδια του πλανήτη. Οι προβολείς, λοιπόν, έχουν στραφεί ξανά στην κούκλα που η δημιουργός της Ruth Handler εμπνεύστηκε από (και για) την κόρη της, Barbara (εξού και το όνομα Barbie), εξαιτίας της ομώνυμη ταινίας που μόλις έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Και έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα.

Το φαινόμενο "Barbiecore" στη μόδα, βεβαίως, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από τη έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους, αλλά αυτό που συνέβη με την πρεμιέρα της έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία (του marketing, πρωτίστως): από την ομορφιά και τη μόδα μέχρι άλλες πτυχές του καθημερινού lifestyle, τα πάντα έχουν βαφτεί στα ροζ, το signature χρώμα της Barbie, και στα feed των social media μοιράζονται αδιάκοπα εκατοντάδες εικόνες (και διαφημίσεις) που προμοτάρουν από Barbie Outfits μέχρι ιδέες για Barbiecore διακόσμηση σπιτιού και Barbie theme συνταγές για φαγητά και ποτά!

Φυσικά, τον πρώτο λόγο είχε πάντα το στιλ της: χωρίς καμία υπερβολή, η Barbie διαθέτει τη μεγαλύτερη γκαρνταρόμπα από κάθε άλλο style icon της πραγματικής ζωής. Στη επίσημη σελίδα της Mattel για την Barbie διαβάζει κανείς ότι έχει εμπνεύσει δημιουργικά περισσότερους από 150 σχεδιαστές ανάμεσά τους και κορυφαίους οίκους μόδας όπως Dior, Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Burberry, Moschino, Versace, Thierry Mugler, Alexander McQueen, Bob Mackie, και πολλούς ακόμα.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ