Follow us

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να σταματήσεις το υπερβολικό shopping

Μήπως χρειάζεται να κάνεις ένα διάλειμμα από την αγορά ρούχων και αξεσουάρ;

street style Splash News / Ideal Image

Τις περισσότερες φορές, οι συμβουλές που προσφέρουν οι fashion και shopping experts αφορούν κυρίως πως θα κάνουμε καλύτερες αγορές ή πως θα επιλέξουμε τα κομμάτια που ταιριάζουν στο προσωπικό στιλ μας. Αυτή τη φορά όμως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν πως έχουμε κάνει σωστές επιλογές, έχουμε δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη και καλά ενημερωμένη γκαρνταρόμπα, και μάλλον χρειάζεται να κάνουμε μία παύση από το shoppping.

Διαβάστε Επίσης

-1 Το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις και να σε πείσει πως μάλλον αξίζει να κάνεις ένα break από το shopping είναι όταν προκύπτει κάποιο event ή ιδιαίτερη περίσταση και δεν νιώθεις την ανάγκη να αγοράσεις κάποιο καινούργιο ρούχο ή αξεσουάρ. Εάν δηλαδή, σκεφτείς αμέσως τι μπορείς να φορέσεις, αφού το έχεις ήδη στη ντουλάπα σου, σημαίνει πως έχει καταφέρει να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα και το shopping είναι κάπως περιττό στην παρούσα φάση.

-2 Το ντύσιμο της καθημερινότητας είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα τη διάθεση και την ψυχολογία μας. Ένα προσεγμένο σύνολο μπορεί να σε γεμίσει με αυτοπεποίθηση, ενώ το αντίθετο να σε επηρεάσει αρνητικά. Σε περίπτωση λοιπόν που κάθε πρωί ανοίγεις τη ντουλάπα και τα ρούχα σου σε εμπνέεουν να δημιουργήσεις διάφορα looks, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

-3 Εξίσου σημαντικός είναι και ο χρόνος που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μία εμφάνιση. Εάν χρειάζεσαι λιγότερο από ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά σημαίνει πως η ντουλάπα σου αποτελείται από ρούχα που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, ταιριάζουν με το στιλ και την αισθητική σου. Συνεπώς, μπορεί να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να επισκεφτείς ξανά τα καταστήματα.

-4 Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες είναι να γεμίζουμε τη γκαρνταρόμπα μας με ρούχα που αγοράσαμε με σκοπό να φορέσουμε σε κάποια πολύ ιδιαίτερη περίσταση. Συχνά όμως, αυτή η τόσο ιδιαίτερη περίσταση δεν έρχεται ποτέ και απλώς έχουμε μία γεμάτη ντουλάπα με ρούχα που δεν φοράμε. Σε περίπτωση, που δεν ταυτίζεσαι με την εν λόγω περιγραφή, είσαι τυχερή.

-5 Το τελευταίο στοιχείο που θα σε πείσει πως δεν χρειάζεται να αγοράσεις νέα ρούχα και αξεσουάρ είναι εάν μπορείς να αναλογιστείς όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Σε αυτή την περίπτωση σημαίνει πως κάνεις συνειδητές επιλογές στις αγορές σου και δεν ξεφεύγεις. Στην αντίθετη περίπτωση, σημαίνει πως η ντουλάπα σου είναι γεμάτη με ρούχα που δεν χρειάζεσαι είτε γιατί ψωνίζεις αλόγηστα είτε γιατι δεν κάνεις συχνά εκκαθάριση στη συλλογή σου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ