Follow us

Τα πιο άνετα και cool παπούτσια που φορούν όλες οι fashionistas | Ταιριάζουν με τα πάντα

Extra Hint: Πώς θα φορέσεις τις flat μπαλαρίνες με στιλ

street style Splash News / Ideal Image

Ως πιστές fashionistas, η αρχή μίας νέας εποχής λειτουργεί ως τέλεια ευκαιρία για να ανανεώσουμε το προσωπικό στιλ μας με νέες τάσεις αλλά και με staples. Οι τάσεις που αφορούν τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αφιερωμένη κυρίως σε μία πιο elevated εκδοχή κάποιων διαχρονικών ρούχων και αξεσουάρ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα shoe trend και συγκεκριμένα οι flat μπαλαρίνες που όπως φαίνεται έχουν επιστρέψει στη μόδα και έχουν ως στόχο να πείσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές fashionistas για τη στιλιστική τους αξία.

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία πίσω από αυτό το ξεχωριστό στιλ παπουτσιών

Για περισσότερες από εφτά δεκαετίες, οι μπαλαρίνες έπρεπε να ισορροπούν με χάρη και να χορεύουν επάνω σε ψηλοτάκουνα παπούτσια, γεγονός που έκανε το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο και καθόλου άνετο. Αυτό το δεδομένο ίσχυε μέχρι το 1700, όταν η Marie Camargo έγινε η πρώτη χορεύτρια μπαλέτου που φόρεσε flat παπούτσια σε παράστασή της. Άμεσα, ακολούθησαν το παράδειγμά της και άλλες χορεύτριες μπαλέτου.

Η μετατροπή από παπούτσια χορού σε παπούτσια που μπορούν να φορεθούν στην καθημερινότητα έγινε όταν ο Salvatore Capezio άνοιξε το πρώτο του κατάστημα κοντά στο Metropolitan Opera House. Ο ιταλικής καταγωγής υποδηματοποιός πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του επιδιορθώνοντας αυτά τα flat παπούτσια που φορούσαν οι μπαλαρίνες, ενώ στην πορεία αποφάσισε πως είναι προτιμότερο να τα κατασκευάζει από την αρχή μόνος του. Αυτή του η σκέψη του χάρισε τον τίτλο του "ballet icon maker” και μία σελίδα στην ιστορία της μόδας.

Για ακόμα μία φορά, η μόδα εμπνεύστηκε από τις άλλες τέχνες, στην προκειμένη περίπτωση από τον χορό. Έτσι, τα παπούτσια που φορούσαν οι μπαλαρίνες επί σκηνής μετατράπηκαν σε παπούτσια που μπορεί να φορέσει κάθε γυναίκα στην καθημερινότητά της. Ακόμα και αυτή η μεταφορά οφείλεται στον Salvatore Capezio. Το 1900, η σχεδιάστρια Claire McCardell ενθουσιάστηκε με το έργο του υποδηματοποιού και κατάφερε να τον πείσει να δημιουργήσει ένα ζευγάρι flat μπαλαρίνες που θα μοιάζουν με εκείνα που φορούν οι χορεύτριες αλλά θα μπορεί κανείς να τα φορέσει εκτός σκηνής, δηλαδή στην καθημερινότητα. Οι πρώτες μπαλαρίνες διά χειρός Salvatore Capezio παρουσιάστηκαν στη συλλογή της Claire McCardell, ενθουσιάζοντας τις γυναίκες της εποχής.

Αργότερα, η επίσης ιταλικής ιταλικής καταγωγής σχεδιάστρια Rose Repetto εξέλιξε το αρχικό σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, ο γιος της ήταν χορευτής μπαλέτου με την ίδια να του δημιουργεί τα παπούτσια που φορά στις παραστάσεις του. Μία από αυτές τις παραστάσεις παρακολούθησε από μία θέση στο κοινό η Brigitte Bardot που αργότερα ζήτησε από τη σχεδιάστρια να δημιουργήσει και για την ίδια ένα ζευγάρι μπαλαρίνες. Η Brigitte Bardot τις φόρεσε στην ταινία "Και ο θεός δημιούργησε τη γυναίκα”, η οποία την καθιέρωσε και ως style icon και ως ηθοποιό. Αργότερα, οι μπαλαρίνες αγαπήθηκαν και από άλλες γυναίκες που ξεχώρισαν για το στιλ τους όπως οι Audrey Hepburn, Jackie Kennedy και πριγκίπισσα Diana.

Η επαναφορά τους στην επικαιρότητα της μόδας πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 2010 όταν τα style icons της εποχής φορούσαν skinny τζιν παντελόνια, φαρδιά σακάκια και μπαλαρίνες. Το 2016, ο οίκος Miu Miu παρουσίασε τη δική του πιο σύγχρονη εκδοχή με τις μπαλαρίνες να γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακριβώς το ίδιο συνέβη το φθινόπωρο του 2022, όταν οι μπαλαρίνες του Miu Miu ήταν η επικρατέστερη τάση της μόδας.

Οι στιλιστικοί συνδυασμοί που αγαπούν οι fashionistas

Οι flat μπαλαρίνες ως leader του φθινοπωρινού ντυσίματος είναι ένα fashion γεγονός που πρόκειται να μας απασχολήσει ιδιαιτέρως αυτή τη σεζόν. Οι fashion experts έχουν φυσικά ήδη να προτείνουν όλους τους πιθανούς και κυρίως σύγχρονους τρόπους για να φορέσεις αυτό το τόσο ιδιαίτερο στιλ παπουτσιών. Φυσικά, στις νέες συλλογές των brands, μπορείς να βρεις πολλές και διαφορετικές εκδοχές της μπαλαρίνας ώστε να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο αλλά και να πειραματιστείς με νές σχέδια.

Οι πιο συχνοί συνδυασμοί είναι με λευκό ή τζιν παντελόνια, tailored παντελόνια, αλλά και mini φούστες. Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις αποφασίσει να "υποκύψεις" στο εν λόγω trend, παρακάτω θα βρεις κάποιους κομψούς και άκρως φθινοπωρινούς συνδυασμούς που μπορείς να αντιγράψεις.

Πώς θα φορέσεις τις flat μπαλαρίνες με στιλ

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ