Follow us

Τα 6 πιο συχνά στιλιστικά λάθη που σε κάνουν να νιώθεις άβολα με το ντύσιμό σου

Τα στιλιστικά λάθη που υποβαθμίζουν το ντύσιμό σου και πώς θα τα διορθώσεις.

street style Splash News / Ideal Image

Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως πιο συχνά επικεντρωνόμαστε στις συμβουλές μόδας που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε το ντύσιμό μας και όχι τόσο συχνά στα στιλιστικά λάθη που το υποβαθμίζουν. Κι όμως υπάρχουν έξι ατοπήματα που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες στο καθημερινό ντύσιμό μας, συχνά χωρίς να το καταλάβουμε, τα οποία μπορούμε να διορθώσουμε εύκολα. Ποια είναι αυτά;

Φοράς ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα: Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες. Ακόμα κι αν σου αρέσει κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ, ωστόσο δεν σε κάνει να νιώθεις άνετα, θα πρέπει να το απορρίψεις ή να βρεις μία εναλλακτική του. Εάν δεν νιώθεις άνετα με κάθε item της εμφάνισής σου, αυτό θα φανεί στο αποτέλεσμα.

Να δίνεις προτεραιότητα στην άνεση: Την επόμενη φορά που θα μας για ψώνια, προσπάθησε να μείνεις μακριά από τα ρούχα και τα αξεσουάρ που δεν σε κάνουν να νιώθεις άνεση ή πως έχεις ελευθερία κινήσεων. Μείνε μακριά από στενά ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα και μην φτάσεις στο ταμείο του καταστήματος για να αγοράσεις παπούτσια που δεν είσαι σίγουρη πως μπορείς να περπατήσεις με χάρη. Σκέψου πως το εκάστοτε look που δημιουργείς το φοράς για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και το αίσθημα της δυσφορίας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου.

Σχετίζεις το στιλ με την ηλικία σου: Αυτό είναι ένα στιλιστικό κλισέ που σίγουρα αξίζει να σταματήσεις να πιστεύεις. Ο στόχος είναι να φοράς ό,τι σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με τον αριθμό που δείχνουν τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας σου. Από τη στιγμή που νιώθεις άνετα εσύ, δεν υπάρχει λόγος να σε απασχολεί κάτι διαφορετικό.

Να τολμάς να πειραματίζεσαι: Εάν ξεκινήσεις να φοράς αποκλειστικά και μόνο το στιλ ρούχων που "προορίζεται να την ηλικία σου", θα καταλήξεις απλώς να νιώθεις πως δεν εξελίσσεται το ντύσιμό σου. Αντ'αυτού, προτίμησε να ξεχάσεις κάθε κλισέ άποψη και να φοράς ό,τι σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου.

Δεν επενδύεις στα κατάλληλα εσώρουχα: Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική στο ντύσιμό σου. Εάν φορέσεις κάποιο λάθος underwear μπορεί ενδεχομένως να υποβαθμίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Να επιλέγεις προσεκτικά τα underwear σου: Ο στόχος είναι να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη συλλογή από εσώρουχα σε ουδέτερες αποχρώσεις, τα οποία μάλιστα ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες που έχει η δική σου σιλουέτα. Επέλεξε προσεκτικά τα σουτιέν σου ώστε να σου προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη, αλλά και τα σλιπ, ώστε να εφαρμόζουν σωστά στο σώμα σου.

Επιλέγεις ρούχα σε λάθος νούμερο: Ένα ακόμα στιλιστικό λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες είναι τα μικρότερα ή μεγαλύτερα ρούχα. Μπορεί για χρόνια να έχεις συνηθίσει να φοράς ένα συγκεκριμένο νούμερο και να μην το αλλάζεις κυρίως από συνήθεια. Ωστόσο, να θυμάσαι πως το σώμα και οι ανάγκες του αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου.

Πειραματίσου με τα μεγέθη: Η συμβουλή μας είναι πως την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, πάρε μαζί σου στο δοκιμαστήριο ένα νούμερο μικρότερο και ένα μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως. Θα εκπλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις πως εν τέλει σε κολακεύει κάποιο διαφορετικό νούμερο από εκείνο που φοράς συνήθως. Μία εξίσου έξυπνη εναλλακτική είναι να φέρνεις τα ρούχα στα μέτρα σου με τη βοήθεια κάποιας μοδίστρας.

Δεν επενδύεις σε αξεσουάρ: Τα κοσμήματα, οι τσάντες, τα μαντήλια, τα παπούτσια είναι το μέσο για να πειραματιστείς και να εκφραστείς με το στιλ σου, ενώ συχνά σε βοηθούν να αναβαθμίσεις μία σχετικά απλή εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να απορρίπτεις τη στιλιστική τους αξία.

Ξεκίνα να πειραματίζεσαι: Εάν θέλεις να φορέσεις ένα μαύρο μονοχρωματικό σύνολο, μπορείς να το αναβαθμίσεις με ένα ζευγάρι παπούτσια σε έντονο χρώμα. Εάν θέλεις αν φορέσεις ένα πουκάμισο ή t-shirt με το αγαπημένο σου τζιν, μπορείς να το αναβαθμίσεις με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. Εάν θέλεις να κάνεις λίγο πιο ιδιαίτερο το midi φόρεμά σου, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα κομψό μαντήλι στο λαιμό. Τα αξεσουάρ πρόκειται να σε αναβαθμίσουν αμέσως το στιλ σου.

Δεν κάνεις προσεγμένες αγορές: Οι λανθασμένες και βεβιασμένες αγορές είναι συχνά η αιτία για να νιώθεις πως δεν έχεις να φορέσεις τίποτα. Όταν γεμίζεις απλώς τη γκαρνταρόμπα σου με ρούχα και αξεσουάρ χωρίς να σκέφτεσαι πρακτικά και έξυπνα, δεν πρόκειται να αποκτήσεις το στιλ που ονειρεύεσαι.

Δημιούργησε τη δική σου capsule γκαρνταρόμπα: Σίγουρα, κάποια διαχρονικά κομμάτια όπως το τζιν παντελόνι, το λευκό πουκάμισο, το μαύρο φόρεμα, η μπεζ καμπαρντίνα ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα, όποιο κι αν είναι το στιλ σου. Ωστόσο, στη συνέχεια, αξίζει να σκεφτείς ποια ρούχα αγαπάς νας φοράς περισσότερο στην καθημερινότητά σου και στη συνέχεια να επικεντρωθείς σε αυτά. Προτίμησε λοιπόν να έχεις συγκεκριμένα κομμάτια και να είναι καλής ποιότητας, και όχι μία γεμάτη ντουλάπα από ρούχα που δεν είσαι σίγουρη πως σου αρέσουν ή πως σου ταιριάζουν. Συνεπώς, ποιότητα και όχι ποσότητα.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ