Follow us

Scandi Girl Aesthetic | Οι Σκανδιναβές fashionistas που αξίζει να ακολουθήσεις στο Instagram για να ανανεώσεις το στιλ σου

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις Σκανδιναβές και Γαλλίδες fashionistas.

Emili Sindlev splash news / ideal image

Μέχρι πρόσφατα, οι Γαλλίδες fashionistas ήταν εκείνες που μας προσέφεραν στιλιστική έμπνευση με τις εμφανίσεις τους, τη διαχρονική, ανεπιτήδευτη κομψότητα και τη θηλυκότητα που αποπνέει το ντύσιμό τους. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι Σκανδιναβές fashionistas φαίνεται πως έχουν κερδίσει περισσότερο την προσοχή των γυναικών που αγαπούν τη μόδα και επιθυμούν να προσεγγίσουν το στιλ τους με ένα πιο cool τρόπο. Κάπως έτσι, οι Σκανδιναβές influencers έχουν δει τους followers τους να πολλαπλασιάζονται και εικόνες από το στιλ τους να γίνεται moodboard για πολλές από εμάς. Ποια είναι όμως τα μυστικά μόδας που ακολουθούν πιστά;

Διαβάστε Επίσης

Εάν οι Γαλλίδες αποπνέουν μία κομψότητα, για την οποία φαίνεται πως δεν έχουν προσπαθήσει ιδιαιτέρως, οι Σκανδιναβές προτιμούν μία πιο playful προσέγγιση, αγαπούν τα χρώματα και τα patterns. Το στιλ και η αισθητική τους χαρακτηρίζεται από τόλμη. Αντιμετωπίζουν τη μόδα ως ένα όμορφο παιχνίδι από συνδυασμούς και το ντύσιμο τους ως μία ευκαιρία για να δοκιμάσουν και να εξελίξουν τον εαυτό τους.

Μπορεί η πρώτη μας σκέψη να είναι πως οι Σκανδιναβές αγαπούν τον μινιμαλισμό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως έχουν μία ντουλάπα γεμάτη από ρούχα σε μαύρες, γκρι, λευκές και μπλε αποχρώσεις. Αγαπούν τον μινιμαλισμό και τα έντονα χρώματα. Αγαπούν να συνδυάζουν θηλυκά με ανδρόγυνα κομμάτια, αγαπούν τα statement αξεσουάρ. Μας έχουν συστήσει μάλιστα έναν νέο όρο, το hygge-chic. Πρόκειται για τον τρόπο ντυσίματος που ακολουθούν όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή, δηλαδή τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Φορούν ζεστά, μάλλινα πανωφόρια, χρωματιστά κασκόλ και cozy πουλόβερ, ενώ έχουν τελειοποιήσει το layering.

Σε περίπτωση λοιπόν που αγαπάς το "Scandi Girl Aesthetic" και χρειάζεσαι περισσότερη έμπνευση για το ντύσιμο της τρέχουσας σεζόν, συγκεντρώσαμε παρακάτω τις πιο διάσημες Σκανδιναβές fashionistas στο Instagram.

Nina Sandbech

Thora Valdimars

Jeanette Madsen

Babba C Rivera

Emili Sindlev

Maria Kaas

Hanna Stefansson

Tine Andrea Lauvli

Darja Barannik

Sophia Roe

Pernille Teisbaek

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ