Follow us

Ο κόσμος της μόδας τώρα | Τι ρούχα θέλουν να φορούν πραγματικά οι γυναίκες σήμερα;

Κατά τη διάρκεια των επιδείξεων Α/Κ 2024 το ερώτημα που κυριαρχούσε ήταν: "Τι ρούχα θέλουν πραγματικά οι γυναίκες σήμερα και γιατί δεν τα σχεδιάζουν περισσότερες γυναίκες;".

MissBloom TEAM
Ο κόσμος της μόδας τώρα | Τι ρούχα θέλουν να φορούν πραγματικά οι γυναίκες σήμερα; Splash News / Ideal Images

Στην επίδειξη της Miu Miu για την A/K 2024 υπήρξε μια στιγμή που θα μπορούσε να θεωρηθεί διατριβή πάνω στις σύγχρονες γυναίκες και τη σχέση τους με τη μόδα. Παρότι η πασαρέλα κατά κανόνα περιβάλλεται από λάμψη και φαντασία και λίγη σχέση έχει με την καθημερινότητα, η Miuccia Prada στη Miu Miu παρουσίασε ένα μοντέλο που είχε περασμένη στον ώμο μια τσάντα από την οποία εξείχαν καθημερινά αντικείμενα.

Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες ήταν πανταχού παρούσες στο show: Στα πόδια των μοντέλων υπήρχαν πολύχρωμες μονωτικές ταινίες, τα μαλλιά τους ήταν ελαφρώς αχτένιστα, ενώ και τα ίδια τα ρούχα ήταν μια ωδή στο εδώ και τώρα ντύσιμο, όπως πουκάμισα, καμπαρντίνες και τζιν σε ίσια γραμμή, συνδυασμένα με αστραφτερά ενδυματολογικά στοιχεία, όπως πανωφόρια κεντημένα με παγέτες. Σύμφωνα με μια κριτικό μόδας, ήταν τα ρούχα που "αγαπάμε, συλλέγουμε και εμπιστευόμαστε".

Παλτό για την όπερα πάνω από εφαρμοστά lingerie φορέματα, σορτσάκια με κορδόνια και σανδάλια φορεμένα με μπλέιζερ σε αυστηρή γραμμή, κεντημένα βραδινά φορέματα επάνω από πλεκτά. Η ανταπόκριση των κριτικών υπήρξε διθυραμβική. Στη The Washington Post η κριτικός μόδας Rachel Tashjian έγραψε ότι η Mrs. Prada ξέρει να αφηγείται την ιστορία της ικανής γυναίκας που καθημερινά αντιμετωπίζει το χάος, ενώ στους New York Times η Vanessa Friedman δήλωσε ότι η Prada φαίνεται να παρουσίασε τη Σιμόν ντε Μποβουάρ έχοντας περάσει μια νύχτα στην παμπ με γρίφους και φιλοσοφική συζήτηση. Και συμπλήρωσε: "Χρησιμοποιεί τόσο καλά τα ρούχα για να δείξει τον αγώνα των γυναικών να είναι όμορφες και ανέμελες, αλλά ταυτόχρονα σοβαρές και αγχωμένες". Με λίγα λόγια, η Miuccia Prada έστειλε ένα γράμμα αγάπης στη σύγχρονη γυναίκα και στον τρόπο που πραγματικά ντύνεται.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ