Follow us

Iris Apfel | 102 χρόνια διαχρονικού και πολύχρωμου στιλ

"Πιστεύω ότι το στιλ είναι στο DNA μας αλλά χρειάζεται δουλειά", έλεγε η ιέρεια του στυλ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών..

H&M | Ενώνει τις δυνάμεις με το fashion icon Iris Apfel για τα 100α γενέθλιά της Courtesy of H&M

"Μου φαίνεται πολύ αστείο που σήμερα θεωρούμαι style icon. Θέλω να ντύνομαι με το δικό μου τρόπο και κανενός άλλου. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι θέλουν να ξεχωρίζουν, όμως είναι μόνο λόγια. Πάντα λέω "καλύτερα να είσαι ευτυχισμένος παρά καλοντυμένος", που σημαίνει ότι καλά είναι τα ωραία ρούχα, αλλά, αν σε καταπιέζουν, τότε δεν αξίζει τον κόπο”. Η Iris Apfel έφυγε από τη ζωή στα 102 της και εμείς κανουμε μία αναδρομή στην πολύ ενδιαφέρουσα και πολύχρωμη πορείας της στον κόσμο της τέχνης και της μόδας.

Η ζωή του style icon
Η ζωή της ξεκινά στις 29 Αυγούστου του 1921 και η ίδια έχει το όνομα Iris Barrel. Οι γονείς της είναι Εβραίοι με την οικογένειας της να ζει στο Κουις της Νέας Υόρκης και να διατηρεί μία επιχείρηση που πωλούσε καθρέφτες, αλλά και ένα μικρό κατάστημα με είδη ένδυσης. Από μικρή είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για τα παλιά αντικείμενα και τα περίεργα κοσμήματα. Ήδη από την ηλικία των 12, η νεαρή Iris επισκέπτεται καταστήματα στη Νέα Υόρκη με σκοπό να ανακαλύψει "κρυμμένους” θησαυρούς. Αυτό ήταν ένα επιπλέον σημάδι πως το μέλλον θα γινόταν μία από τις πιο διάσημες συλλέκτριες τέχνης στον κόσμο.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ