Follow us

Mod Makeup | Η retro τάση που κάνει δυναμικό comeback φέτος

Ο επαναπροσδιορισμός της throwback τάσης από το Fall/Winter 2021 show της Anna Sui και τα σύγχρονα it girls που την υιοθετούν.

mod makeup Instagram/@arianagrande

Η νοσταλγική γοητεία της δεκαετίας του '60 συνεχίζει να εμπνέει τους κορυφαίες makeup artists του κόσμου με το mod μακιγιάζ, που χαρακτηρίζεται flirty wings, cut-creases και εξαιρετικά μακριές βλεφαρίδες, να αναμένεται να είναι μία από τις επικρατέστερες τάσεις στο μακιγιάζ του χειμώνα 2021.

Anna Sui Fall/Winter 2021

Loading...

Υποστηρίκτρια της τάσης έδειξε πως είναι και η σχεδιάστρια Anna Sui, η οποία για το show στο οποίο παρουσίασε τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, επέλεξε το μακιγιάζ και τα μαλλιά των μοντέλων να έχουν τον ίδιο ρετρό χαρακτήρα με τις δημιουργίες της.

Όσον αφορά το μακιγιάζ, η Pat McGrath δημιούργησε ποικίλα retro eye looks, όπως cut creases με βουργουνδί, magenta ή σμαραγδί σκιά, αλλά και ιδιαίτερα σχέδια που έμοιαζαν με ιστούς αράχνης στο κινητό βλέφαρο. Το μακιγιάζ των μοντέλων ολοκληρώθηκε με ένα sheer nude balm, λειτουργώντας αντιθετικά με τα πολύχρωμα eye looks και τα έντονα prints της συλλογής.

Old and New Icons

Σύγχρονα it girls, όπως η Ariana Grande και η Kaia Gerber έχουν πειραματιστεί με την τάση που εμπνέεται από τους Mods, μια βρετανική νεανική υποκουλτούρα της δεκαετίας του 1960 και του 1970, που περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως μοντερνιστές. Πριν την Grande και την Gerber, η Twiggy και η Jane Birkin ήταν τα πρόσωπα του εδραίωσαν το mod makeup.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ