Follow us

3 εναλλακτικές θεραπείες αν θέλεις να αποφύγεις το botox

Για μια πιο φρέσκια, λαμπερή και νεανική εμφάνιση.

botox Istock Photo

Μεγαλώνοντας με αξιοπρέπεια: Αυτός είναι ο κοινός στόχος κάθε γυναίκας μετά τα 40. Η πράξη όμως είναι πολλές φορές πιο δύσκολη από τη θεωρία των guru που εξυμνούν την υγιεινή διατροφή και την εφαρμογή ακριβών κρεμών, όταν σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία γήρανσης επηρεάζεται από την κληρονομικότητα και χρόνιες βλαβερές lifestyle συνήθειες.

Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και δεκαετίες το botox αποτελεί τη σωσίβια λέμβο για star του Hollywood ή ακόμα και γυναίκες άνω των δεύτερων άντα, που επιθυμούν να παρατείνουν τη νεανική τους λάμψη. Κατά την ένεση, το botox εμποδίζει τις μυϊκές κινήσεις που προκαλούν ρυτίδες έκφρασης. Δυστυχώς, αυτό ορισμένες φορές όχι μόνο μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται άκαμπτο και ανέκφραστο, αλλά και να το παραμορφώσει. Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που φοβούνται τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του, οι παρακάτω τρεις εναλλακτικές θεραπείες που θα σε βοηθήσουν να φαίνεστε πιο νέα, είναι οι πλέον ιδανικές για εσένα:

Υαλουρονικό στο πρόσωπο

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας κυρίως στο δέρμα και τις αρθρώσεις. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μέχρι και 100 φορές το βάρος του σε νερό, με αποτέλεσμα να ενυδατώνει σε υψηλό βαθμό τους γύρω ιστούς και να χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο μειώνεται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τον όγκο του και τη σφριγηλότητά του και σταδιακά να σχηματίζονται ρυτίδες "έκφρασης".

Για να επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη του, μπορείς να δοκιμάσεις μια θεραπεία έγχυσης υαλουρονικού οξέος κάτω από το δέρμα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Μέσα σε τρεις συνεδρίες θα δεις πως θα έχει βελτιωθεί η θαμπή και κουρασμένη όψη της επιδερμίδας χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος αλλαγής των χαρακτηριστικών.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ