Follow us

Άργιλος, ενεργός άνθρακας κ.ά | Τα πιο "επικίνδυνα" ενεργά συστατικά στο skincare

Η υπερβολική χρήση αυτών των skincare συστατικών μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στην επιδερμίδα.

Skincare Istock Photo

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει "επικίνδυνα" ενεργά συστατικά. Υπάρχουν όμως συστατικά, τα οποία χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση τους. Τρανό παράδειγμα η πανίσχυρη ρετινόλη, η οποία όμως καθώς έχει αρκετές παρενέργειες χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση της. Ακολουθούν τα συστατικά, στα οποία το "μέτρον άριστον" αποτελεί σίγουρα τον χρυσό κανόνα:

Ενεργός Άνθρακας

Αποτελεί ένα ιδιαίτερα αγαπητό συστατικό κυρίως σε προϊόντα για λιπαρές ή ακνεϊκές επιδερμίδες, σε μάσκες, scrub, κρέμες και σαπούνια για βαθύ καθαρισμό, απολέπιση και αποτοξίνωση. Ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί σαν μαγνήτης που παγιδεύει και απορροφά τους περιβαλλοντικούς ρύπους, το σμήγμα, τα μικροσωματίδια, τις τοξίνες και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ από την επιφάνεια της επιδερμίδας 200 φορές πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε άλλο συστατικό καθαρισμού. Επιπλέον, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και προλαμβάνει τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρείται ο χρόνος εφαρμογής της μάσκας με ενεργό άνθρακα, που αναγράφεται στη συσκευασία, και να αποφεύγεται η χρήση πάνω από μία φορά την εβδομάδα, διότι μπορεί να προκαλέσει έντονη αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ