Follow us

Dior Cruise 2022 | Συνάντηση με τον κορυφαίο make up artist Peter Philips

Ο Peter Philips, δημιουργικός διευθυντής και διευθυντής εικόνας του μακιγιάζ Dior, μας μιλά για τα εντυπωσιακά make up looks του fashion show.

dior cruise

Λίγο πριν το εντυπωσιακό fashion show Dior Cruise 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το madamefigaro.gr συνάντησε τον Peter Phlips, δημιουργικό διευθυντή και διευθυντή εικόνας του μακιγιάζ Dior. Ο κορυφαίος make up artist μίλησε για την έμπνευση πίσω από τα looks του show αλλά και τα αγαπημένα του προϊόντα μακιγιάζ.

Dior Cruise 2022 | Συνάντηση με τον κορυφαίο make up artist Peter Philips

H επιδερμίδα προετοιμάζεται για το μακιγιάζ με τη σειρά περιποίησης Dior Prestige

Step by Step

Όπως μας εξηγεί ο Peter Philips, το show Dior Cruise 2022 ήταν μεγάλο και φαντασμαγορικό, με συμμετοχή 90 μοντέλων. Επέλεξε λοιπόν για όλες ένα κοινό, βασικό look που συμπεριλάμβανε ενυδάτωση με προϊόντα από τη σειρά περιποίησης Dior Prestige και ομοιόμορφη βάση με το Face&Body Foundation της σειράς Dior Backstage.

dior

Η έμφαση δόθηκε στα μάτια με την παλέτα 5 Couleurs Couture 022 Cruise Look που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση και περιέχει σκιές σε χρυσούς τόνους. Μια χρυσή σκιά απλώθηκε σε όλο το βλέφαρο ενώ μια πιο σκούρα, στο χρώμα της άμμου, τοποθετήθηκε κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Τέλος, προστέθηκε πολλή μαύρη μάσκαρα Diorshow Iconic Overcurl Black Waterproof. Με τη βοήθεια scrub τα χείλη έμειναν απαλά και λεία και τονίστηκαν μόνο με το διάφανο γκλος Dior Addict Lip Glow 000.

dior

Έντονες βλεφαρίδες με την αδιάβροχη μάσκαρα Diorshow Iconic Overcurl

Final Touch

"Στόχος μου είναι να υλοποιώ το όραμα της Maria Grazia Chiuri και δουλεύω πάντα με τις οδηγίες της” διευκρινίζει ο Peter Philips. Η σχεδιάστρια του οίκου Dior ήθελα κατά βάση ένα πολύ φυσικό, λαμπερό αποτέλεσμα μακιγιάζ με ένα σουρεαλιστικό στοιχείο. Ο Peter Philips συνδύασε τόσο τη λάμψη και το ελληνικό στοιχείο όσο και το σουρεαλιστκό twist χάρη στις πέρλες, ένα αξεσουάρ που λάμπει διακριτικά, είναι κομψό, και, ανάλογα πως θα το τοποθετήσεις, μπορεί να έχει extreme αποτέλεσμα αλλά να παραπέμπει και στο παραδοσιακό μάτι-φυλαχτό. Σε κάθε μοντέλο, ανάλογα με το ρούχο που φορούσε αλλά και το σχήμα των ματιών του, δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό look με πέρλες, άλλοτε πιο διακριτικό και άλλοτε πιο εντυπωσιακό.

dior

H απόλυτη καλοκαιρινή παλέτα 5 Couleurs Couture 022 Cruise Look

Cruise Feeling

"Μια συλλογή Cruise είναι για εμένα συνώνυμο του αβίαστου, χαλαρού, άνετου. Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ. Η παλέτα 5 Couleurs Couture 022 Cruise Look που δημιουργήσαμε με αφορμή το show περιέχει χρώματα που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες, γίνονται ένα με την επιδερμίδα και αναδεικνύουν το βλέμμα σε κάθε είδους φως: πρωινό, απογευματινό ή πιο βραδινό”, δηλώνει ο Peter Philips για το hero προϊόν της συλλογής.

dior

Ο Peter Philips, δημιουργικός διευθυντής και διευθυντής εικόνας του μακιγιάζ Dior.

Greek Tips

Ο Peter Philips δεν παρέλειψε να μας δώσει και τα δικά του tips για άψογο μακιγιάζ κάτω από το έντονο ελληνικό φως: ”Οι ζεστές αποχρώσεις του χαλκού και του χρυσού είναι ιδανικές για το ελληνικό καλοκαίρι. Αποφύγετε το έντονο foundation και προτιμήστε γυμνή επιδερμίδα με διακριτική λάμψη, αδιάβροχη μάσκαρα και ένα pop χρώμα βερνικιού στα άκρα. Δοκιμάστε μια μάσκαρα σε έντονη μπλε απόχρωση που τονίζει και φωτίζει το βλέμμα. Σκοπός είναι ένα φυσικό, ανέμελο και όχι στημένο αποτέλεσμα”. Όσο για τα προϊόντα που πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας; Αρκεί μια καλή μάσκαρα – που μπορεί να φορεθεί και στα φρύδια – ένα foundation και ένα κραγιόν – το οποίο φοριέται και ως ρουζ.

Φωτογραφίες: Ιάκωβος Καλαϊτζάκης για λογαρισμό της εταιρείας Christian Dior Parfums.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ