Follow us

Πώς να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Μπορείς να απαλλαγείς από την αντιαισθητική παρουσία της με θεραπείες άμεσης δράσης.

κυτταρίτιδα Istock Photo

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και η ώρα του μπικίνι πλησιάζει! Μήπως σε απασχολεί η κυτταρίτιδα στο σώμα σου και σου χαλάει τη διάθεση; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από αυτή μέχρι να φύγεις για τις διακοπές σου. Θεραπείες κυτταρίτιδας με άμεση και αποτελεσματική δράση μάς προτείνει ο Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος εξειδικευμένος στην Οξφόρδη, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει αρνητικά την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας, ειδικά όταν έρχεται η ώρα να αποκαλύψει το σώμα της στην παραλία. Το καλό νέο είναι πώς η κυτταρίτιδα μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά με συνδυαστική εφαρμογή μεθόδων τελευταίας τεχνολογίας ανάλογα με το βαθμό σοβαρότητας της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στο δέρμα, κυρίως των γλουτών και των μηρών, με τη μορφή ανομοιόμορφων κυματισμών και βαθουλωμάτων, προσδίδοντας στην επιδερμίδα όψη φλοιού πορτοκαλιού. Αν και η ακριβής αιτία δημιουργίας της είναι ακόμη άγνωστη, θεωρείται ότι εμφανίζεται όταν εναποθέσεις λίπους αρχίζουν να εισχωρούν στο στρώμα του συνδετικού ιστού ακριβώς κάτω από το δέρμα. Επιπλέον, με τη γήρανση το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του και η κυτταρίτιδα γίνεται πιο ορατή. Η κυτταρίτιδα τείνει να είναι πιο συχνή στις γυναίκες λόγω του τρόπου με τον οποίο το λίπος, οι μύες και οι ιστοί κατανέμονται στο σώμα.

Για τη σωστή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, οι θεραπείες που επιλέγουμε πρέπει να δρουν αποτελεσματικά σε τρία επίπεδα: στον λιπώδη ιστό για μείωση της διόγκωσης των λιποκυττάρων, στο συνδετικό ιστό για αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος και στην επιδερμίδα για εξάλειψη της αντιαισθητικής όψης της κυτταρίτιδας. Με άξονα, λοιπόν, την τριπλή αυτή στόχευση, έχουμε μια σειρά από εναλλακτικές θεραπείες κυτταρίτιδας, μη επεμβατικές και ελάχιστα επεμβατικές, που είναι απόλυτα ασφαλείς και έχουν ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η μη επεμβατική IQ CCE είναι η καινοτόμος μέθοδος συνδυαστικής εξάλειψης της κυτταρίτιδας και αποτελεί την πλέον ιδανική λύση για μόνιμα αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή συνδυάζει 5 θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας, οι οποίες εφαρμόζονται επιλεκτικά, ανάλογα με το πρόβλημα. Πρόκειται για τις θεραπείες X-WAVE, Cellusculpting, LPG Endermologie, Carboxytherapy και EMSculpt. Η X-WAVE, μέσω ακουστικών κυμάτων, μεταφέρει οξυγόνο στο συνδετικό ιστό για την αποβολή του λίπους και των τοξινών, της οποίας η δράση ενισχύεται από την εφαρμογή της μεσοθεραπείας Cellusculpting. Παράλληλα, με τους ειδικούς αισθητήρες της, η LPG κινητοποιεί τον ιστό σε βάθος και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ενώ η απόλυτα φυσική θεραπεία Carboxytherapy εξαλείφει τοπικό πάχος και αντιαισθητικούς σβώλους. Συμπληρωματική θεραπεία στις υπόλοιπες 4 της μεθόδου IQ CCE είναι η πρωτοποριακή EMSculpt, που βοηθάει στην ενίσχυση του αποτελέσματος μέσω της μείωσης του τοπικού λίπους και της καταπολέμησης της χαλάρωσης του δέρματος.

Επιπλέον, για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας με άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε την ενέσιμη μεσοθεραπεία IQ Cellustrike, που η πρωτοποριακή της σύνθεση καταπολεμά τοξίνες και κατακράτηση υγρών και βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και η θεραπεία ολοκληρώνεται το πολύ σε 6 συνεδρίες. Ελάχιστα επεμβατική, αλλά η πλέον κατάλληλη ακόμη και για προχωρημένη κυτταρίτιδα, είναι η μέθοδος Celluclip που εξαφανίζει κυτταρίτιδα και λειαίνει την επιδερμίδα μέσα σε μία μόνο επίσκεψη.

Βέβαια, το πιο σημαντικό από όλα είναι, πως η επιλογή μιας θεραπείας για την κυτταρίτιδα πρέπει να γίνεται με βάση τη συμβουλή του εξειδικευμένου δερματολόγου, καθώς τα αποτελέσματα της θεραπείας εξαρτώνται από την εξατομικευμένη διάγνωση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία του γιατρού που εκτελεί τη θεραπεία.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο, εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ