Follow us

Φεστιβάλ Καννών 2021 | Οι beauty εμφανίσεις που κατέρριψαν τα στερεότυπα περί "τέλειας ομορφιάς" και "αιώνιας νεότητας"

Οι κυρίες που πόζαραν στο κόκκινο χαλί χωρίς να κρύβουν τα σημάδια του χρόνου - και ήταν πανέμορφες.

macdowell Splash News

Μια νέα τάση στην ομορφιά φαίνεται ότι αναδύθηκε στην πρεμιέρα του 74ου Φεστιβάλ Καννών που πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο θέρετρο πριν λίγες μέρες. Αναφερόμαστε σε ένα "μοτίβο" που παρατηρήσαμε μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίσεις ορισμένων celebrities.

Κι ενώ είδαμε λαμπερές παρουσίες να περπατάνε απαστράπτουσες στο κόκκινο χαλί, μάς χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρξαν γυναίκες που εμφανίστηκαν εντελώς απενοχοποιημένες και πανέμορφες, μέσα σε αιθέριες τουαλέτες, χωρίς να κρύβουν τα γκρίζα μαλλιά τους ή τις ρυτίδες τους. Κάποιες από αυτές μάλιστα είχαν υιοθετήσει και το no makeup look.

Μήπως αυτό σημαίνει την αρχή της κατάρριψης του στερεοτύπου όχι μόνο της τέλειας, αψεγάδιαστης ομορφιάς, αλλά και του προτύπου της αιώνιας νεότητας, που "απαιτεί" εμμέσως απ' τις γυναίκες να κάνουν τα πάντα για να δείχνουν νέες και φρέσκες; Ενός προτύπου που εξυψώνει τη νεότητα και τη φρεσκάδα στο δέρμα, προτρέποντας όλες τις γυναίκες να καταφεύγουν σε διάφορες πρακτικές για να καλύπτουν τα πρώτα (ή προχωρημένα) γκρίζα, να κάνουν botox για να εξαλείψουν τις ρυτίδες ή να βάφονται μέχρι τελικής πτώσεως για να αναδείξουν την ομορφιά τους, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι οτιδήποτε ξεφεύγει από τα τόσο στενά όρια της ομορφιάς, απλά δεν είναι όμορφο; Σε μια εποχή όπου γίνονται τεράστιες προσπάθειες αποδοχής του σώματός μας όπως ακριβώς είναι -με το κίνημα του body positivity-, καιρός είναι να καθιερωθεί και το αντίστοιχο age positivity movement.

Σε κάθε περίπτωση, συγκεκριμένες κυρίες της σόουμπιζ όπως οι Andie MacDowell, Jodie Foster και Helen Mirren έκαναν τη δική τους επανάσταση τολμώντας να εμφανιστούν πιο "ατημέλητες" στο κόκκινο χαλί, αψηφώντας όλα τα οπισθοδρομικά στερεότυπα περί ομορφιάς. Έχοντας αποδεχτεί πλήρως τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης απ' την οποία κανείς μας δεν μπορεί να ξεφύγει, περπάτησαν και πόζαραν περήφανες στο red carpet με τα γκρίζα, επιμελώς ατημέλητα μαλλιά τους, χωρίς ίχνος μακιγιάζ και με τα εκφραστικά πρόσωπά τους να τραβούν τα φλας των φωτογράφων.

Δες τις εμφανίσεις τους:

Andie Mac Dowell

Loading...
Loading...

Jodie Foster

Loading...
Loading...

Helen Mirren

Loading...

Όπως η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα και στο πρόσωπό της με στόχο να νιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο όμορφα με τον εαυτό της, το ίδιο δικαίωμα έχει και όποια δεν θέλει να κάνει απολύτως τίποτα για να αλλάξει - και καλό είναι να μην κατακρίνεται γι' αυτό.

Το θετικό ήταν ότι ακόμα και νεότερες κοπέλες, όπως το τοπ μόντελ Candice Swanpoel ή η γοητευτική Carla Bruni εμφανίστηκαν λιτές και απέριττες στο Φεστιβάλ αναφορικά με τα beauty looks τους, αφού το μακιγιάζ ήταν αρκετά διακριτικό και φυσικό, ενώ τα μαλλιά τους απλά και καθόλου "στημένα".

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ