Follow us

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και πονάνε; Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Συμβαίνει ακόμα και στις πιο έμπειρες beauty addicts.

τρίχα που γυρίζει στο δέρμα Istock Photo

Καλά τα hair trends, καλά και τα celebrity beauty looks, που λατρεύουμε και θέλουμε να αντιγράψουμε. Η ομορφιά δεν είναι όμως μόνο το glitz and glam. Είναι και εκείνα τα καθημερινά, πρακτικά προβλήματα, τα οποία πολύ συχνά ντρεπόμαστε να συζητήσουμε ακόμα και με τις πιο στενές μας φίλες. (Και) για αυτά είμαστε εμείς εδώ. Ας περάσουμε λοιπόν στο παρασύνθημα: Ξυρίστηκες και ξαφνικά η επιδερμίδα σου έχει γεμίσει μικρά σπυράκια από τις τρίχες που γυρίζουν στο δέρμα. Και τώρα; Πάμε να δούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις:

Aποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής | 7 pro tips για λείο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα

Ένα επίπονο πρόβλημα με όνομα

Αυτό το οποίο αντιμετωπίζεις αυτήν την στιγμή ονομάζεται θυλακίτιδα. Η μόλυνση του θύλακα εμποδίζει την ανάπτυξη της τρίχας, η οποία στρέφεται προς τα μέσα αντί να εκφύεται κανονικά προς την επιφάνειας της επιδερμίδας με αποτέλεσμα γύρω από το θύλακα να δημιουργείται ερεθισμός, φλεγμονή και φλύκταινα στο κέντρο του.

Η θυλακίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος μεγαλώνουν τρίχες. Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, τις γάμπες, την ευαίσθητη περιοχή, αλλά και τις μασχάλες, σε μέρη δηλαδή όπου η τριβή είναι συχνή.

5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις laser στις μασχάλες

Τι να κάνεις για τις τρίχες που γυρίζουν στο δέρμα

Κάνε απολέπιση

Προκειμένου να αποφραχθεί ο θύλακας της τρίχας, κάνε απολέπιση στο δέρμα σου, είτε με ένα scrub σώματος, είτε με ένα προϊόν με AHA ή BHA, όπως το γλυκολικό, το σαλικυλικό και το γαλακτικό οξύ.

Ξυρίσου προς τη σωστή κατεύθυνση

Αν ξυρίζεις τις τρίχες προς την αντίθετη κατεύθυνση, κόβονται από πιο αιχμηρή γωνία και είναι πιο πιθανό να μπουν στο δέρμα και να δημιουργήσουν αυτά τα αντιαισθητικά σπυράκια. Μην ξεχνάς λοιπόν να ξυρίζεις τις τρίχες προς την κατεύθυνση στην οποία μεγαλώνουν.

Το ξύρισμα κάνει τις τρίχες να βγαίνουν πιο παχιές; Δες τους 5 μεγαλύτερους μύθους για την αποτρίχωση

Βρες εναλλακτικούς τρόπους αποτρίχωσης

Το ξύρισμα είναι η μεγαλύτερη αιτία για τις γυρισμένες προς τα μέσα τρίχες καθώς οι άκρες τους είναι πιο αιχμηρές και μπαίνουν πιο εύκολα στο δέρμα. Αν θέλεις να μειώσεις πραγματικά τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι τέτοιο, βρες εναλλακτικούς τρόπους αποτρίχωσης, όπως το laser.

Dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα του σώματος με ειδική βούρτσα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να την αφήνει απαλή και λαμπερή, ενώ παράλληλα αποτρέπει τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα και απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους. Μια δοκιμή, θα σε πείσει να το εντάξεις στη ρουτίνα σου.

Aποτρίχωση με laser | Πονάει; Πόσο κοστίζει; Μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι; Προκαλεί καρκίνο;

Επισκέψου το δερματολόγο σου

Αντιστάσου στον πειρασμό και μην σπάσεις τα σπυράκια που έχουν δημιουργηθεί από τις τρίχες που γυρίζουν στο δέρμα. Αν κάνεις λίγη υπομονή, το πιο πιθανό είναι να φύγουν από μόνα τους. Αν δεις ωστόσο πως επιμένουν, επισκέψου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται το δερματολόγο σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ