Follow us

Δεν έχεις αρκετό χρόνο για το τέλειο μακιγιάζ το πρωί; Τα βασικά βήματα για να είσαι άψογη μέσα σε 10᾽ (το πολύ)

Και τα αγαπημένα μας προϊόντα μακιγιάζ για να το πετύχεις.

taylor hill Splash News / Ideal Image

Το στόρι είναι γνωστό, και κάποιες φορές επαναλαμβανόμενο: Το ξυπνητήρι χτυπάει αρκετές φορές, εσύ δυσκολεύεσαι να σηκωθείς απ᾽το κρεβάτι και όταν τελικά τα καταφέρνεις συνειδητοποιείς ότι ο χρόνος που σου μένει για να κάνεις ένα τέλειο μακιγιάζ είναι ελάχιστος. Τα μαλλιά, δε, είναι μια άλλη ιστορία (όπου μπορείς να δεις εδώ πώς μπορείς να τα διαχειριστείς μέσα σε 5᾽).

Μην ανησυχείς όμως καθώς υπάρχουν τρόποι να δείχνεις φρέσκια και όμορφη με ένα decent μακιγιάζ που δεν θα σου πάρει πάνω από 10᾽.

Ποια είναι τα βασικά βήματα; Συνέχισε να διαβάζεις.

#1. Καθαρισμός και ενυδάτωση

Το παν για μια υγιή, φρέσκια επιδερμίδα είναι ο σωστός καθαρισμός και η ενυδάτωση, οπότε μην τα ξεχνάς για κανένα λόγο. Αγαπημένα προϊόντα που μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχεις είναι αυτά της CeraVe.

#2. Priming και αντηλιακή προστασία

Πολύ σημαντικό για να δείξει το δέρμα σου όμορφο είναι το σωστό priming. Τα primers δημιουργούν την τέλεια βάση στην επιδερμίδα για να φαίνεται καλύτερο το μακιγιάζ ενώ μπορούν να εφαρμοστούν και μόνα τους, χωρίς την ανάγκη να ακολουθήσει κάποιο προϊόν μακιγιάζ. Σε όποιον τύπο επιδερμίδας κι αν ανήκεις, σίγουρα υπάρχει ένα primer για να καλύψει τις ανάγκες σου. Αν για παράδειγμα είσαι λιπαρή με διεσταλμένους πόρους, ένα oil-free primer που θα καμουφλάρει τις ατέλειες και θα απορροφήσει τη λιπαρότητα είναι για σένα (δοκίμασε το Photo Finish Super Light Foundation Primer της Smashbox που έχει blurring εφέ για τους πόρους και άλλες ατέλειες). Αν το επιθυμείς (και ελλείψει χρόνου) μπορείς ακόμα και να παραλείψεις το foundation και να αρκεστείς σε ένα concealer για να καλύψεις τυχόν σπυράκια ή μικρές ατέλειες. Βέβαια, μη φύγεις απ᾽το σπίτι χωρίς αντηλιακό, ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά.

#3. Σωστά φρύδια

Τα πυκνά, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι must όχι μόνο επειδή αποτελούν μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια αλλά και επειδή έχουν το "χάρισμα" να σε δείχνουν πιο νέα και να αναδεικνύουν το βλέμμα σου ακόμα κι αν δεν έχεις βαφτεί καθόλου. Κι επειδή χρόνος δεν υπάρχει για να βάψεις τα μάτια σου, προτίμησε να βάψεις τα φρύδια σου με ένα μολύβι ή σκιά φρυδιών. Συνέχισε με δύο στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες και είσαι έτοιμη! Δοκίμασε το Brow Tech Matte Pencil της Smashbox, το διπλό brow tool με βουρτσάκι (για να χτενίσεις ανοδικά τα φρύδια σου) και μολύβι για να τα βάψεις. Όσο για τη μάσκαρα, μας αρέσει πολύ η They're Real! Magnet Extreme mascara για μήκος της Benefit Cosmetics.

#4. Ρουζ και κραγιόν

Προτίμησε πολυχρηστικά προϊόντα που θα σου λύσουν τα χέρια με το πόσο γρήγορα απλώνονται αφήνοντας όχι μόνο άψογο αποτέλεσμα χρώματος αλλά και τέλεια αίσθηση, ενώ εφαρμόζονται σε χείλη και ζυγωματικά κάνοντάς τα απόλυτα ευέλικτα και χρήσιμα για το νεσεσέρ σου. Δεν είναι να αναρωτιέσαι γιατί έχουν γίνει τόσο δημοφιλή τελευταία! Ένα κρεμώδες ρουζ μπορεί να λειτουργήσει και ως κραγιόν, και αντίστοιχα, το αγαπημένο σου κραγιόν δείχνει τέλειο και στα μάγουλα.

7 πολυχρηστικά προϊόντα μακιγιάζ για "έξυπνα" makeup looks

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ