Follow us

Spikey Buns | Το hair trend που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των fashionistas τελευταία

Γιατί το προτιμούν όλες - μα όλες - οι trendsetters;

HAIR Splash News / Ideal Image

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που μόλις ολοκληρώθηκε ανέδειξε, μεταξύ άλλων, και τα spikey buns, ένα χτένισμα που απ' ότι φαίνεται θα βλέπουμε παντού την ερχόμενη σεζόν.

Crimped Hair | To 90s χτένισμα επιστρέφει και είναι πιο fashion-approved από ποτέ

Για την ακρίβεια, ήδη το βλέπουμε να κυριαρχεί στο street style των μεγαλύτερων πόλεων της μόδας, με τις απανταχού fashionistas να προτιμούν το συγκεκριμένο hairstyle με μανία.

Πρόκειται για τα μαζεμένα σε δύο μεριές μαλλιά, που είναι πιασμένα σε δύο ψηλούς κότσους δεξιά και αριστερά της χωρίστρας. Μοιάζουν πολύ με τα γνωστά space buns, ενώ θα λέγαμε ότι αποτελούν την πιο "ατημέλητη" εκδοχή τους. Και τα δύο πάντως έρχονται κατευθείαν από τα 90s, οπότε αν είσαι παιδί γεννημένο ή μεγαλωμένο σε εκείνη τη δεκαετία, σίγουρα θα τα θυμάσαι - και πιθανόν να τα τιμούσες εκείνη την εποχή.

NYFW Street Style | Τα stylish χτενίσματα που ξεχωρίσαμε από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Και τα δύο χτενίσματα μοιάζουν στο εξής: Δύο μικροί κότσοι-σαλιγκάρια είναι στερεωμενα στην κορυφή του κεφαλιού δημιουργώντας ένα funky, και κάπως φουτουριστικό, στιλ. Η διαφορά τους όμως έγκειται σε μια πολύ μικρή λεπτομέρεια: Τα space buns είναι πιο sleek και "αυστηρά" ενώ τα spikey buns είναι πιο messy, με ελάχιστες τουφίτσες να πετούν στο τελείωμά τους επίτηδες. Επίσης, τα spikey buns μπορούν να είναι και περισσότερα, αφού έχουμε δει και Spikey Crowns να στολίζουν ολόκληρο το κεφάλι.

Ό,τι κι αν επιλέξεις πάντως, δύο πράγματα είναι σίγουρα: Θα είσαι μέσα στη μόδα μέσα σε ελάχιστα λεπτά - όσα λεπτά απαιτούνται για τη δημιουργία αυτού του τόσο πανεύκολου χτενίσματος.

Δες ποια είναι τα space buns:

Loading...
Loading...

Και η διαφορά τους με τα spikey buns:

Loading...
Loading...
Loading...

Beauty Editor's tip: Όταν τελειώσεις με το χτένισμα, ψέκασε με λακ μια οδοντόβουρτσα ή ένα λεπτό χτενάκι και πέρασε με αυτή τις ρίζες των μαλλιών σου ώστε να τιθασεύσεις τις φύτρες και τις τριχούλες που πετάνε ανεξέλεγκτα.

Η Ελένη Φουρέιρα έκανε τα δύο πιο trendy (και runway-inspired) χτενίσματα της σεζόν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ