Follow us

Solid shampoo | Εσύ γνωρίζεις πώς να το χρησιμοποιείς σωστά;

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις στην ομορφιά - το στέρεο σαμπουάν.

shampoo iStock

Θα έχεις ακούσει πιθανότατα για το στέρεο σαμπουάν ή το σαμπουάν σε μορφή μπάρας ή solid shampoo. Όλοι οι παραπάνω όροι χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το σαμπουάν που δεν είναι στη συνηθισμένη του μορφή (δηλαδή υγρή), αλλά σε μορφή σαπουνιού. Μάλιστα, οι εταιρείες έχουν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό να κατασκευάζουν στέρεα σαμπουάν που έχουν κατακλύσει την αγορά και ήδη διαφαίνεται μια νέα τάση στον τρόπο με τον οποίο θα λουζόμαστε στο μέλλον.

Τα 6 καλύτερα ξηρά σαμπουάν για να δείχνουν πάντα φρεσκολουσμένα τα μαλλιά σου

Πιο αναλυτικά όμως, τι είναι το σαμπουάν σε μορφή μπάρας;

Το πραγματικό ερώτημα είναι ποια τα οφέλη του τόσο προς τον άνθρωπο όσο και προς το περιβάλλον - και πίστεψέ μας, είναι αρκετά. Πολύ συνοπτικά, αποτελούν απόλυτα βιώσιμες επιλογές περιποίησης, είναι eco-friendly αφού έρχονται συνήθως σε συσκευασίες αλλά και φόρμουλες απαλλαγμένες από πλαστικό, ενώ είναι κατασκευασμένες με λιγότερες ποσότητες νερού.

Πιο συγκεκριμένα, τo solid shampoo αποτελεί την στέρεα μορφή του υγρού σαμπουάν. Έρχεται σε συσκευασίες απαλλαγμένες από πλαστικό (συνήθως είναι zero-waste) ενώ απαιτεί πολύ λιγότερες ποσότητες νερού για να δημιουργηθεί, γεγονός που κάνει τη λίστα των συστατικών του πιο συμπυκνωμένη. Επιπλέον, πολλά σαμπουάν χρησιμοποιούν φυσικά (ή φυτικά) συστατικά στις συνθέσεις τους που βοηθούν στον σωστό καθαρισμό αλλά και βαθιά θρέψη της τρίχας και αποφεύγουν τις σιλικόνες, τα συντηρητικά, τα σαπούνια και τις τεχνητές βαφές που ομολογουμένως φθείρουν τα μαλλιά. Τα περισσότερα solid shampoos είναι vegan και cruelty-free.

5 life-saving tips για να προλάβεις τη φθορά των μαλλιών σου το καλοκαίρι

Ταυτόχρονα, έρχονται σε sustainable συσκευασίες που είναι environment-friendly. Επειδή ακριβώς είναι σε στέρεη μορφή, δεν περικλείονται σε πλαστικά μπουκάλια ενώ οι χάρτινες συσκευασίες τους είναι συνήθως ανακυκλώσιμες.

Αναφορικά με τη φόρμουλά τους, απαιτούν πολύ λιγότερο νερό για να παραχθούν, κάτι που εν έτει 2022 αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα ανά τον κόσμο. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, υπάρχει έλλειψη καθαρού, πόσιμου νερού που επηρεάζει σχεδόν 2 δισ. ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη - και όχι μόνο τις υποανάπτυκτες χώρες. Για να καταλάβεις, τα κοινά, υγρά σαμπουάν αποτελούνται κατά 80% από νερό!

Γνωρίζεις να το χρησιμοποιείς σωστά;

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά ο τρόπος χρήσης τους δεν είναι αυτονόητος για όλους. Πολλές κοπέλες δεν ξέρουν πώς να λουστούν με αυτά, ενώ οι σχετικές ερωτήσεις για τη σωστή χρήση τους είναι άπειρες. Στην ουσία, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά ως προς τη χρήση τους, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις την μπάρα στα βρεγμένα μαλλιά σου μέχρι να δημιουργηθεί αφρός - όπως ακριβώς θα έκανες και με ένα κοινό σαπούνι για να πλύνεις τα χέρια σου.

Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών, οπότε μην τα φοβηθείς καθόλου. Το καλύτερο (και αυτό που πολλοί δεν περιμένουν) είναι ότι κάνουν εξαιρετικά πλούσιο αφρό, καμιά φορά πολύ περισσότερο και από ένα υγρό σαμπουάν. Ταυτόχρονα, μυρίζουν πολύ ωραία και αφήνουν μια διακριτική ευωδιά στα μαλλιά.

Tip: Προτίμησε να κάνεις αφρό πρώτα στα χέρια σου και να τον εφαρμόσεις με τα δάχτυλα στα μαλλιά σου. Επίσης, προτείνουμε να φυλάς το σαμπουάν σε σαπουνοθήκη και σε ένα μέρος που δεν το φτάνει το νερό, ώστε να μην λιώνει και να κρατηθεί στέρεο για περισσότερο καιρό. Έχε υπόψη σου ότι τα στέρεα σαμπουάν βγάζουν μέχρι και 40 λουσίματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ