Follow us

Beauty Editor's choice | Oι καλύτερες BB, CC και DD κρέμες της αγοράς και πώς να επιλέξεις την καταλληλότερη για σένα

BB, CC και DD κρέμες: Ποιο γράμμα ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες;

Korean iStock

Από την πρωτοεμφανιζόμενη, και πολύ δημοφιλή BB κρέμα μέχρι την πιο πρόσφατη DD Cream, όλες τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Αντικαθιστούν επάξια το foundation για μια άψογη βάση μακιγιάζ.

Και όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η βάση για ένα όμορφο makeup look που να αναδεικνύει (πρωτίστως) τα φυσικά χαρακτηριστικά μας χωρίς να δείχνει παράταιρο πάνω μας. Οι κρέμες που εξετάζονται εδώ σε βοηθούν να πετύχεις ένα όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα, με μια ομοιόμορφη υφή και αξεπέραστη λάμψη που πολλές φορές ένα απλό foundation δεν μπορεί να χαρίσει. Η τάση εξάλλου τα τελευταία χρόνια είναι να προκρίνονται οι πιο ανάλαφρες ενυδατικές με χρώμα και όχι τόσο τα κλασικά καλυπτικά.

Perfect base | 4 tips για άψογη εφαρμογή του foundation

Σε κάθε περίπτωση, ξέρεις τις διαφορές των BB, CC και DD κρεμών αλλά και με ποιο κριτήριο να επιλέξεις τη σωστότερη για σένα και τις ανάγκες σου; Πάμε να τις δούμε μια μια:

#1. BB Creams (αρχικά των Blemish Balm ή Beauty Balm)

Χαρίζει ενυδάτωση, κάλυψη - χρώμα και αντηλιακή προστασία, συγκεντρώνοντας τα τρία βασικά βήματα της καθημερινής φροντίδας. Επιπλέον, χαρίζει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα και είναι ιδανικό για τις κοπέλες που δεν θέλουν κάτι πολύ βαρύ στο δέρμα τους. Η σύστασή τους είναι, με λίγα λόγια, πιο ελαφριά από ένα foundation αλλά πιο "παχιά" σε σχέση με μια ενυδατική.

Γιατί να την επιλέξεις: Αν θες μια απαλή βάση στο μακιγιάζ. Βασικά, οι ΒΒ κρέμες είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος χωρίς διάκριση.

BB κρέμες vs Ενυδατικές με χρώμα | Ποιες οι διαφορές τους και τι να επιλέξεις

#2. CC Creams (αρχικά του Colour Control)

Ο κύριος ρόλος των CC κρεμών είναι να διορθώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, όπως η ερυθρότητα, οι δυσχρωμίες, οι πανάδες και η θαμπή όψη. Η υφή τους είναι ελαφρύτερη σε σχέση με αυτή των κρεμών BB, εξακολουθούν όμως να έχουν ενισχυμένη κάλυψη.

Γιατί να την προτιμήσεις: Οι CC κρέμες, λόγω σύστασης (είναι συνήθως oil-free και πολύ ελαφριές) ενδείκνυνται ιδιαίτερα για τις λιπαρές επιδερμίδες. Αν είσαι επομένως λιπαρή και αναζητάς μια κρέμα που όχι μόνο να ενυδατώνει αλλά και να καλύπτει ανάλαφρα τις όποιες ατέλειες χωρίς να φράσσει τους πόρους, εδώ είσαι. Το ίδιο ισχύει και για σένα που έχεις ευαίσθητο δέρμα με τάσεις ερυθρότητας ή δυσχρωμιών.

#3. DD Creams ( αρχικά του Dynamic Do all ή Daily Defence)

Πρόκειται για... δυναμικές κρέμες που παρέχουν τα πάντα ή αλλιώς κρέμες καθημερινής ενίσχυσης (Daily Defence). Αποτελούν υβρίδιο των BB και CC κρεμών αφού υπόσχονται να προσφέρουν όλα τα οφέλη των παραπάνω συν αντιγηραντική δράση. Στόχο έχουν να προστατεύουν αλλά και να φροντίζουν την επιδερμίδα ενώ λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε ώριμες επιδερμίδες χάρη στα πλούσια αντιγηραντικά τους φίλτρα. Εν ολίγοις, οι κρέμες DD υπόσχονται υψηλή αντηλιακή προστασία, αντιγηραντική δράση, μείωση των πόρων και των λεπτών γραμμών, εντατική ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη.

Γιατί να την επιλέξεις: Αν θεωρείς ότι το δέρμα σου έχει ανάγκη από ταυτόχρονη κάλυψη και αντιγηραντική δράση κατά των ρυτίδων ή λεπτών γραμμών, κάτι που ένα foundation δεν μπορεί, κατά κανόνα, να προσφέρει. Μην την προτιμήσεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καθώς η πολύ παχύρρευστη σύνθεσή της μπορεί να φράξει τους πόρους σου.

Το ερώτημα βασικά είναι γιατί να μην επιλέξεις κάποια από τις παραπάνω, μιας και δεν έχουν κανένα αρνητικό. Το μόνο μειονέκτημα που θα μπορούσε να τους προσάψει κανείς είναι το γεγονός ότι βγαίνουν σε περιορισμένες αποχρώσεις (συνήθως μόλις δύο) που μπορεί να μην ταιριάζουν στον δικό σου τόνο δέρματος. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων και την εξέλιξή τους, ακόμα κι αυτό διορθώνεται, με πολλές εταιρείες να κυκλοφορούν τις κρέμες τους σε μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων.

Δες παρακάτω τις δικές μας αγαπημένες:

Dynamic Do All cream, Erre Due

Dynamic Do All cream, Erre Due

Τα ενεργά συστατικά αυτής της DD κρέμας διεγείρουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας, ενισχύουν την κυτταρική ανάπλαση, αποκαθιστούν το DNA και βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων.
Κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες, SPF 20.

Ultra Light Daily UV Defense CC Cream, KIEHL'S

Ultra Light Daily UV Defense CC Cream, KIEHL'S

Αυτή η απαλή σύνθεση με διακριτικό χρώμα, περιέχει Baicalin με έντονη αντιοξειδωτική δράση και διορθώνει το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας προσφέροντας της ευπροσάρμοστη κάλυψη και λάμψη υγείας. 

Environ Intense C Boost Mela Even Cream

Environ Intense C Boost Mela Even Cream

Κρέμα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για τα σημάδια δυσχρωμιών, φωτογήρανσης και ανομοιόμορφου χρωματικού τόνου.

Oxygen-Glow CC Cream, Filorga

Oxygen-Glow CC Cream, Filorga

Kρέμα προσώπου με SPF30 που τελειοποιεί και προστατεύει το δέρμα για φυσική λάμψη με τριπλή προστασία (UV + Pollution + Blue Light). Διορθώνει τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος ενώ παρέχει φωτεινότητα και οξυγόνωση.

Lancôme Soleil Bronzer SPF50

Lancôme Soleil Bronzer SPF50

BB κρέμα που συνδυάζει τις ισχυρές προστατευτικές ιδιότητες ενός προηγμένου αντηλιακού με τις ιδιότητες τελειοποίησης της όψης της επιδερμίδας. Άμεσα και μέρα με τη μέρα η επιδερμίδα αποκτά φωτεινό και ομοιόμορφο μαύρισμα μεγάλης διάρκειας με λαμπερό φινίρισμα. Ταυτόχρονα περιέχει και χρωστικές οι οποίες προσαρμόζονται στο δικό σου μοναδικό τόνο επιδερμίδας.

Sun Care Sports BB Cream, Shiseido

Sun Care Sports BB Cream, Shiseido

Xαρίζει στο δέρμα φυσικό, υγιές φινίρισμα και καλύπτει τις ατέλειες ενώ αντιστέκεται στην τριβή, το νερό και τον υπερβολικό ιδρώτα κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ