Follow us

Το ήξερες ότι η βιταμίνη C είναι το μυστικό για "ξεκούραστη" επιδερμίδα;

Τα οφέλη της βιταμίνης C στην επιδερμίδα και ο αντιοξειδωτικός ορός προσώπου που πρέπει να δοκιμάσεις.

MissBloom TEAM
ορός προσώπου για λιπαρά δέρματα Istock Photo

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν είμαστε κρυωμένοι ο γιατρός συνιστά Βιταμίνη C. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι όταν έχουμε κουρασμένη επιδερμίδα και ταλαιπωρημένο δέρμα ο δερματολόγος μας συστήνει Βιταμίνη C;

Η Βιταμίνη C μπορεί να ωφελήσει την κουρασμένη επιδερμίδα και το ευαίσθητο δέρμα που καθημερινά ταλαιπωρείται από εξωτερικούς παράγοντες ενώ είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά.

Για όσες από εμάς δεν γνωρίζουν η Βιταμίνη C:

  • Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου
  • Βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος και εξασφαλίζει την καλή επιστροφή του στις φλέβες μας
  • Μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα μας μέσω του δέρματος

Κάποιοι μπορεί να σκεφτόμαστε ότι δεν χρειαζόμαστε έναν ορό με Βιταμίνη C γιατί τη βιταμίνη αυτή την παίρνουμε από τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώμε. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η Βιταμίνη C που λαμβάνουμε από τις τροφές δεν μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα μας γιατί απορροφάται πρώτα από άλλα όργανα του σώματος μας και δεν φτάνει για να φροντίσει και την επιδερμίδα μας. Γι΄ αυτό είναι απολύτως απαραίτητο ένας αντιοξειδωτικός ορός προσώπου (serum) με Βιταμίνη C.

Τα οφέλη στην επιδερμίδα μας από τη χρήση Βιταμίνης C:

  • Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες
  • Μειώνει τις βλάβες που οφείλονται σε ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες
  • Προλαμβάνει τη γήρανση της επιδερμίδας
  • Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  • Μειώνει τους μαύρους κύκλους
  • Προστατεύει από την υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία

Ο πιο κατάλληλος τρόπος για να δώσουμε τη Βιταμίνη C στην κουρασμένη επιδερμίδα και στο stressed skin του προσώπου μας είναι να χρησιμοποιήσουμε έναν ορό (serum). Το πρωί και αφού πρώτα έχουμε καθαρίζει καλά την επιδερμίδα μας ρίχνουμε μερικές σταγόνες ορού στο χέρι μας και το απλώνουμε σε όλο μας το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Το αφήνουμε λίγα λεπτά ν΄ απορροφηθεί και συνεχίζουμε την καθημερινή ενυδατική μας φροντίδα με τα υπόλοιπα προϊόντα.

Το Liftactiv Vitamin C Serum, ο αντιοξειδωτικός ορός προσώπου της Vichy βοηθά το stressed skin γιατί περιέχει στη σύστασή του 15% καθαρή Βιταμίνη C, την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ που αναδεικνύει την λάμψης της επιδερμίδας μας. Το καθαρό υαλουρονικό οξύ την ενυδατώνει και λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου μας. Η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες πεύκου χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους βοηθούν στην επούλωση των βλαβών που οφείλονται στις ελεύθερες ρίζες και κάνουν την επιδερμίδα μας να δείχνει ομοιόμορφη. Είναι φιλικός στο δέρμα μας γιατί δεν περιέχει άρωμα, έλαια αλλά ούτε σιλικόνες.

Με τη σύσταση του, ο αντιοξειδωτικός ορός προσώπου Liftactiv Vitamin C Serum ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα της επιδερμίδας μας κατά 83% και μας χαρίζει πιο φωτεινό δέρμα κατά 40%. Αυτός ο ορός Βιταμίνης C που απορροφάται γρήγορα χωρίς να γυαλίζει, αποκαλύπτει την κρυμμένη λάμψη της, λειαίνει την υφή της κατά 58% και μειώνει την όψη των λεπτών γραμμών μας μέσα σε μόλις 10 ημέρες.

Η βιταμίνη C είναι σήμερα το πιο δημοφιλές συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας μας. Τα οφέλη που αποκομίζουμε είναι σημαντικά. Η καθημερινή χρήση αντιοξειδωτικού ορού με βιταμίνη C είναι η ιδανική προστασία ενάντια στην γήρανση της επιδερμίδας μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ