Follow us

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου με ρετινόλη που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

Θα βρεις εξαιρετικούς ορούς προσώπου με ρετινόλη ακόμα και με λιγότερο από 15€.

ρετινόλη στα φαρμακεία Istock Photo

Τα χρόνια περνούν, οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά ένα πράγμα μένει ίδιο: η ρετινόλη θεωρείται το δυνατό χαρτί της αντιγήρανσης. Δικαίως, αν μας ρωτάς. Αν θέλεις να την εντάξεις στη ρουτίνα σου, δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Παρακάτω θα βρεις τους καλύτερους ορούς με ρετινόλη στα φαρμακεία:

7 οροί που εγγυημένα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και νεανική

Τι κάνει τη ρετινόλη τόσο ξεχωριστή;

Η ρετινόλη είναι η ενεργή µορφή της βιταµίνης Α, η οποία αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ. Μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητές της είναι ότι επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ρυτίδες, οι δυσχρωμίες, οι καφέ κηλίδες και τα σημάδια ακμής και το δέρµα να δείχνει πιο ενυδατωµένο, νεανικό και λαµπερό.

5 οικονομικές κρέμες ματιών με ρετινόλη που θα "σβήσουν" χρόνια από το βλέμμα σου

Ένας ορός με ρετινόλη θεωρείται μία από τις πλέον ιδανικές προσθήκες στη ρουτίνα περιποίησης κάθε επιδερμίδας και ειδικά της ώριμης και της ακνεϊκής -πάντα με τη συμβουλή του δερματολόγου. Αν έχεις ωστόσο ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα την εφαρμογή του καθώς μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, ερεθισμό και ξεφλούδισμα. Ιδανικά ξεκίνησε εφαρμόζοντας τον ορό 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι να τον συνηθίσει η επιδερμίδα σου και στη συνέχεια αύξησε σταδιακά τη συχνότητα εφαρμογής.

Director's Choice | Οι καλύτεροι οροί με ρετινόλη στα φαρμακεία

Retinol B3 Serum, La Roche-Posay

Retinol B3 Serum, La Roche-Posay

Το Retinol B3 Serum εκτός από το ότι περιορίζει τα σημάδια γήρνασης, δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, καθώς στη σύνθεσή του απαντάται επίσης ενυδατική γλυκερίνη και βιταμίνη Β3. 

Skin Restart Vit A Cream Bοοster, Frezyderm

Skin Restart Vit A Cream Bοοster, Frezyderm

Το Skin Restart Vit A Cream Bοοster της Frezyderm εμπλουτίζει με ρετινόλη την καθημερινή κρέμα νύχτας, ενισχύοντας έτσι την αναδόμηση του δέρματος ακόμη και σε συνθήκες υψηλού οξειδωτικού stress και καταπολεμόντας τις ελεύθερες ρίζες.

Resurfacing Retinol Serum, CeraVe

Resurfacing Retinol Serum, CeraVe

Ο νέος ορός της CeraVe περιέχει ρετινόλη, η οποία συμβάλλει σημαντικά στη λειτουργία της ανανέωσης των κυττάρων, δίνει σφριγηλότητα και βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος. Χάρη στη σύνθεσή του, απορροφάται γρήγορα και εισχωρεί βαθύτερα στην επιδερμίδα σε σχέση με τις κρέμες προσώπου, αποκαθιστώντας τη χαμένη φωτεινότητα.

Liftactiv Retinol Specialist Serum A+, Vichy

Liftactiv Retinol Specialist Serum A+, Vichy

Εμπλουτισμένο με 0.2 % καθαρή ρετινόλη κι ενισχυμένο με κλάσματα προβιοτικών και βιοπεπτίδια, το Liftactiv Retinol Specialist Serum A+ διορθώνει την εμφάνιση των έντονων και επίμονων ρυτίδων και λειάνει την επιδερμίδα για μια πιο νεανική όψη. 

Age Lift Intensive Firming Smoothing Serum, Uriage

Age Lift Intensive Firming Smoothing Serum, Uriage

Αυτός ό ισχυρός ορός λειαίνει τις ρυτίδες και χαρίζει σφριγηλότητα ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις χάρη στο συνδυασμό ρετινόλης, υαλουρονικού οξέος και AHA στη σύνθεσή του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ