Follow us

3 πολύτιμα beauty tips για να αποφύγεις τον (πρόωρο) σχηματισμό ρυτίδων

Πρόλαβε την εμφάνισή τους (ή βελτίωσε την όψη τους) με 3 πολύ βασικές συμβουλές.

Taylor Hill Splash News / Ideal Imae

Παρότι είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς τη δημιουργία ρυτίδων ολοκληρωτικά, αφού πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού και, κατ' επέκταση, της επιδερμίδας, γίνεται να προλάβεις τον σχηματισμό τους, που πολλές φορές μπορεί να γίνει πρόωρα, σε μικρή ηλικία. Επίσης, μπορείς να βελτιώσεις την όψη τους, από τη στιγμή που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Και όχι, η λύση που θα σου προτείνουμε δεν είναι τα κάθε λογής ενέσιμα ή οι πανάκριβες κρέμες, αν και πράγματι μπορεί να βοηθήσουν σε έναν βαθμό. Οι συμβουλές μας είναι πολύ πιο απλές και ξεκινούν από τα βασικά:

Τα 3 πολύτιμα beauty tips που καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου είναι τα παρακάτω:

#1. Δώσε προσοχή στον καθαρισμό

Το γνώριζες ότι το συχνό πλύσιμο του προσώπου σου με προϊόντα καθαρισμού και με ζεστό / καυτό νερό μπορεί να κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στην επιδερμίδα σου; Μπορεί να νομίζεις ότι την καθαρίζεις σε βάθος και τη βοηθάς να απαλλαγεί από ρύπους και βακτήρια που εγκλωβίζονται στους πόρους, όμως στην πραγματικότητα απλά αφαιρείς από την επιφάνειά της όλα τα απαραίτητα λιπίδια για να παραμένει υγιής και ενυδατωμένη. Αποτέλεσμα; Αφαιρείς όλη την απαραίτητη υγρασία, το δέρμα αφυδατώνεται και δημιουργείται ανεπιθύμητη ξηρότητα, που με τη σειρά της ευνοεί την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η λύση: Απόφυγε τη χρήση προϊόντων καθαρισμού, ιδίως όταν δεν είναι ήπια, και περιόρισέ τα μόνο στη βραδινή περιποίηση. Το πρωί ξέπλυνε απλά το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό χωρίς σαπούνι.

Το ύπουλο σημάδι που δείχνει ότι ίσως η επιδερμίδα σου γερνάει (πρόωρα)

#2. Μην κοιμάσαι μπρούμυτα

Μπορεί να σου φαίνεται αστεία συμβουλή (ή απλά ανέφικτη), όμως η αλήθεια είναι ότι όταν πιέζουμε το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι, είτε μπρούμυτα είτε στο πλάι, σχηματίζονται βαθιές γραμμές που με το πέρασμα του χρόνου διατηρούνται στην επιδερμίδα, εφόσον επιμένεις σε αυτή τη συνήθεια. Θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ πολλές φορές όταν ξυπνάς: δεν είναι λίγες οι φορές που θα έχεις δει κοκκινισμένα σημάδια και γραμμές στο πρόσωπό σου έπειτα από έναν βαθύ ύπνο.

Ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα στο κρύο | 4 πράγματα που οφείλεις να προσέχεις κάθε χειμώνα

Η λύση: Να προσπαθείς να κοιμάσαι ανάσκελα, έτσι ώστε το πρόσωπό σου να μην ακουμπά πουθενά. Κι επειδή αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο (το ξέρουμε), η εναλλακτική που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η εξής: να εφοδιαστείς με μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Η απαλή τους επιφάνεια σέβεται το δέρμα αλλά και δεν προκαλεί τριβή με αυτό, γεγονός που μπορεί να επιφέρει ξηρότητα και ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

#3. Πολύ νερό, πολύς ύπνος, καλή διατροφή

Ίσως σού ακούγεται κλισέ, όμως τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη ενός καλού ύπνου και μιας ισορροπημένης διατροφής με πολύ νερό, γυμναστική, καθόλου τσιγάρο, ελάχιστο αλκοόλ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ