Follow us

Έχεις ξανθά μαλλιά; Τα SOS tips περιποίησης που πρέπει να γνωρίζεις

Είτε έχεις βαμμένα ξανθά μαλλιά είτε φυσικά, αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσεις απόλυτα λαμπερό το χρώμα τους.

Margot Robbie Splash News / Ideal Image

Αν βάφεις τα μαλλιά σου ξανθά ή αν κάνεις ξανθές ανταύγειες, γνωρίζεις πόση ανάγκη έχουν από σωστή φροντίδα για να διατηρήσουν ατόφιο όχι μόνο το χρώμα αλλά και τη λάμψη τους. Και δεν μιλάμε για ειδικά treatments στο κομμωτήριο, αλλά για μια basic ρουτίνα που μπορείς άνετα να ακολουθήσεις και στο σπίτι σου. Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν και για τα φυσικά ξανθά μαλλιά, που μπορεί να μην έχουν υποστεί την ίδια ταλαιπωρία με τα βαμμένα εξαιτίας του ντεκαπάζ, όμως εξακολουθούν να θέλουν εντατική φροντίδα και ενυδάτωση.

Ιδίως όμως σε ό, τι αφορά τα βαμμένα ξανθά, είναι γεγονός ότι μετά από κάποια λουσίματα έχουν την τάση να κιτρινίζουν ή να χάνουν το χρώμα που απέκτησες στο κομμωτήριο εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων. Σε αυτό το σημείο μπαίνουν τα μωβ σαμπουάν και conditioners, καθώς και γενικότερα τα ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, ώστε να περιποιηθούν την τρίχα όσο το δυνατόν καλύτερα. Πέρα όμως από τα συγκεκριμένα σαμπουάν, καλό είναι να ακολουθησεις συγκεκριμένες συνήθειες ώστε να διατηρήσεις λαμπερά τα μαλλιά σου.

Το πιο περιζήτητο χρώμα μαλλιών για το '23 είναι και αυτό που σε κάνει να δείχνεις (πολύ) νεότερη

Τα tips που προτείνουμε εμείς είναι:

#1. Προσοχή στο λούσιμο και στη θερμοκρασία του νερού

Η υψηλή θερμοκρασία του νερού ανοίγει τα λέπια της τρίχας και έτσι το χρώμα ξεθωριάζει πολύ γρήγορα ενώ την ξηραίνει με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο φριζάρισμα αλλά και ξηρότητα. Το χλιαρό, ή ακόμα καλύτερα το κρύο νερό, θα αφήσει μια ανεπανάληπτη λάμψη στα μαλλιά σου ενώ ταυτόχρονα θα προστατέψει το χρώμα τους.

#2. Μείωσε τα λουσίματα

Προσπάθησε να αυξήσεις τον χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα, καθώς το νερό τείνει να ξεθωριάζει τη βαφή με αποτέλεσμα αυτά να ξεβάφουν και να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα. Αρκέσου σε 2 με 3 φορές την εβδομάδα, πράγμα που θα ωφελήσει και την τρίχα και το τριχωτό αφού το συχνό λούσιμο δεν προτείνεται ούτε από τους δερματολόγους (εκτός φυσικά, αν υπάρχει ειδικός λόγος). Mια λύση είναι να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα με το αγαπημένο σου dry shampoo.

Λιπαρά μαλλιά | 3 pro tips για να διατηρήσεις φρέσκο το hair look σου όσο το δυνατόν περισσότερο

#3. Μην αμελείς τις θεραπείες μαλλιών

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις θεραπείες κομμωτηρίου, αλλά και σε αυτές που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Μάσκες και εξειδικευμένες θεραπείες που μπορείς να αφήσεις με τις ώρες στα μαλλιά σου ενώ χαλαρώνεις στον καναπέ ή κοιμάσαι, θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Beauty editor's picks | 5 overnight hair masks για να ξυπνάς με τα πιο λαμπερά μαλλιά ever

#4. Περίμενε (λίγο) μέχρι την επόμενη ανανέωση βαφής

Το ντεκαπάζ δεν είναι μια εύκολη διαδικασία για τα μαλλιά, μιας και ταλαιπωρεί όσο να' ναι την τρίχα και είναι ένας από τους λόγους που τα μαλλιά δείχνουν αποδυναμωμένα και θαμπά με τον καιρό. Έτσι, προτείνουμε να μην επισκέπτεσαι το κομμωτήριο με το που δεις τη ρίχα να ξεπροβάλλει, αλλά να περιμένεις όσο γίνεται περισσότερο, μέχρι την επόμενη βαφή.

#5. Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Το αντηλιακό μαλλιών είναι το ίδιο απαραίτητο με το αντηλιακό προσώπου, μιας και η τρίχα και το τριχωτό ταλαιπωρούνται εξίσου από την ηλιακή ακτινοβολία, με το χρώμα να ξεθωριάζει γρηγορότερα. Προστάτευσέ τα με αντηλιακά μαλλιών αλλά και καπέλα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ