Follow us

Σκούρες μασχάλες; 3 τρόποι να απαλλαγείς από τις δυσχρωμίες

Κι όμως υπάρχει λύση.

μασχάλες Splash News/Ideal Image

Δεν σηκώνεις ποτέ τα χέρια σου δημόσια, δεν φοράς αμάνικα tops και φορέματα και θα έκανες τα πάντα για να μη χαιρετήσεις από μακριά κάποιο γνωστό σου. Ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το μυστικό, που θέλεις να κρύψεις: Οι σκούρες "σκιές" στις μασχάλες σου. Το ξέρουμε πως νιώθεις ότι όλοι αυτό προσέχουν σε εσένα, αλλά στην πραγματικότητα λίγοι είναι εκείνοι που θα το παρατηρήσουν. Σε κάθε περίπτωση αν το να απαλλαγείς από τις δυσχρωμίες στις μασχάλες θα σε κάνει να νιώσεις πιο σίγουρη με τον εαυτό σου, ιδού τι μπορείς να κάνεις για να τις μειώσεις:

Aποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής | 7 pro tips για λείο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα

Γιατί οι επιδερμίδα στις μασχάλες σου είναι πιο σκουρόχρωμη;

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι, που συμβαίνει αυτό. Σε αντίθεση με το πρόσωπο που μπορεί να εμφανίσει καφέ κηλίδες λόγω της έκθεσης στον ήλιο, καθώς οι μασχάλες δεν εκτίθενται σε αυτόν, συνήθως σκουραίνουν λόγω της τριβής, της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στην περιοχή, αλλά και των χρωστικών που περιέχουν ορισμένα αποσμητικά και κρέμες αποτρίχωσης.

3 τρόποι να απαλλαγείς από τις δυσχρωμίες στις μασχάλες

Μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο να απαλλαγείς από τις δυσχρωμίες στις μασχάλες. Ιδού τι μπορείς να κάνεις:

1. Απολέπιση

Αν και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης, δοκίμασε 1-2 φορές την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση στην περιοχή, ιδανικά χρησιμοποιώντας μία τονωτική λοσιόν με AHA, όπως το γλυκολικό οξύ. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, κάνοντάς την σταδιακά να δείχνει πιο φωτεινή.

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι για την αποτρίχωση που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις επιτέλους

2. Εμπιστεύσου τη βιταμίνη C

Η βιταμίνη C δεν είναι απλά ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για μείωση των δυσχρωμιών κι ενίσχυση της λάμψης της επιδερμίδας. Η συμβουλή μας; Χρησιμοποίησε έναν ορό ή μία κρέμα με βιταμίνη C που δεν ταίριαξε πολύ στο πρόσωπό σου στην περιοχή και -πίστεψέ μας- θα δεις σημαντική διαφορά όσο περνά ο καιρός.

3. Δοκίμασε IPL

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να απαλλαχθείς από τις δυσχρωμίες στις μασχάλες -αν φυσικά έχεις το budget- είναι να κάνεις αποτρίχωση με λείζερ ή αλλιώς IPL. Ο λόγος; Καθώς το λέιζερ αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα μη τραυματικά, μπορεί να αφήσει την περιοχή πιο ανοιχτόχρωμη και το δέρμα πιο μαλακό. Στα plus φυσικά και το γεγονός ότι θα απαλλαγείς μόνιμα από την τριχοφυΐα.

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και πονάνε; Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ