Follow us

3 skincare tips που θα "κλέψουμε" από τις Σκανδιναβές για επιδερμίδα που δείχνει νεότερη

Δεν είναι τυχαίο που τα Scandi girls φημίζονται για τη φρέσκια, νεανική επιδερμίδα τους.

Frida Aasen Splash News / Ideal Image

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όσες γυναίκες κατάγονται ή έχουν μεγαλώσει στη Βόρεια Ευρώπη διακρίνονται για τη λαμπερή, νεανική επιδερμίδα που πολλές φορές παρομοιάζεται με αυτή ενός μωρού. Κάτι το DNA, κάτι οι καιρικές συνθήκες και το κλίμα που επικρατεί σε συνδυασμό με τη νοοτροπία και τις συνθήκες ζωής τους, το πρόσωπό τους λάμπει στην κυριολεξία - και το παραπάνω ισχύει για όλες σχεδόν τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τι ακριβώς κάνουν λοιπόν όλα τα Scandinavian girls και έχουν πετύχει αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί all year round; Παρακάτω, θα βρεις τα 3 skincare tips που αποκωδικοποιήσαμε και σου παρουσιάζουμε, ώστε να τα εντάξεις και στη δική σου καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Mermaid Cut | Το hot καλοκαιρινό κούρεμα που έχει κάνει θραύση στα social media

#1. Προσέχουν τον ήλιο

Ο Νο.1 κανόνας που προτείνουν όλοι οι δερματολόγοι και ειδικοί παγκοσμίως είναι να αποφεύγουμε τον ήλιο και να μην ξεχνάμε το αντηλιακό προσώπου και σώματος όλο τον χρόνο. Έχει αποδειχτεί ότι η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος σε μεγάλο βαθμό, και μόνο η περιορισμένη έκθεση συνδυαστικά με την εφαρμογή αντηλιακού μπορεί να περιορίσει τις επιπτώσεις της - και πάλι, δεν είσαι πλήρως προστατευμένη. Οι Σκανδιναβές ακολουθούν 100% αυτόν τον κανόνα, κι ενώ τον χειμώνα η διάρκεια της μέρας είναι πιο περιορισμένη στα βόρεια, το καλοκαίρι ο ήλιος είναι ψηλά μέχρι τις 10-11 το βράδυ. Γεγονός που τις κάνει σούπερ προσεκτικές και τακτικές με τη συνεχή επάλειψη αντηλιακού.

#2. Χρησιμοποιούν λιγότερα προϊόντα

Γενικά, είναι λάτρεις της φιλοσοφίας του "less is more" και του μινιμαλισμού στα πάντα, κάτι που μεταφράζεται και στην beauty πλευρά τους. Έτσι, δεν θα χρησιμοποιήσουν πολλά προϊόντα μακιγιάζ ενώ θα προτιμήσουν τα πολυχρηστικά καλλυντικά, που είναι και πιο εύχρηστα. Παράλληλα, δεν θα βαρύνουν το πρόσωπό τους με χίλιες στρώσεις κρεμών ή άλλων καλυπτικών, θα προτιμήσουν μια ή δύο το πολύ skincare προϊόντα που "δουλεύουν" για τις ίδιες.

#3. Προτιμούν τα φυσικά καλλυντικά - και τα πιο ποιοτικά

Δίνουν βάση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, επομένως θα επενδύσουν σε πιο ακριβά προϊόντα, αγοράζοντας ένα και καλό παρά 10 παραπάνω απλά για να γεμίσουν το νεσεσέρ τους.Επιπλέον, οι Σκανδιναβές εμπιστεύονται τα τοπικά προϊόντα για την εμφάνισή τους, μιας και ο πλούτος των συστατικών που βρίσκεται στο έδαφος των βόρειων χωρών είναι άφθονος. 'Ετσι, τα clean αυτά καλλυντικά κάνουν πραγματικά θαύματα στα μαλλιά και στην επιδερμίδα τους.

To viral hack με το eyeliner για μεγαλύτερα ή πιο αμυγδαλωτά μάτια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ