Follow us

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νύφες με το μακιγιάζ τους

Τα μυστικά για να βγαίνεις τέλεια στις φωτογραφίες όχι μόνο της τελετής, αλλά και του after hours party.

μακιγιάζ νύφης Splash News/Ideal Image

Ύστερα από την εύρεση του ιδανικού νυφικού και τη διοργάνωση ενός picture perfect γάμου με τις τέλειες μπομπονιέρες, το πιο εντυπωσιακό venue, τις πιο όμορφες ανθοστήλες και το πιο γευστικό φαγητό, ίσως το νυφικό μακιγιάζ σου να αποτελεί last minute thought. Ίσως πάλι να πιστεύεις ότι το' χεις και δεν χρειάζεσαι δοκιμαστικά. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως όταν τελικά πάρεις στα χέρια σου τις φωτογραφίες του γάμου, δες παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στο μακιγιάζ νύφης και προσπάθησε να τα αποφύγεις:

Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι νύφες με τα μαλλιά τους

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νύφες με το μακιγιάζ τους

1. Δεν επιλέγουν long lasting προϊόντα

Αν σκεφτείς από τι ώρα ξεκινάς να βάφεσαι για να βγάλεις φωτογραφίες, πόση ώρα "στήνεις" τον γαμπρό στην εκκλησία, το μυστήριο, το cocktail hour, το δείπνο, το γλέντι και -γιατί όχι- το after party, το μακιγιάζ σου θα πρέπει να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε πάνω από 12 ώρες "σκληρής δουλειάς".

Η μουτζουρωμένη μάσκαρα κάτω από τα μάτια, το ξεθωριασμένο κραγιόν και η ανομοιόμορφη επιδερμίδα δεν ήταν ποτέ chic. Επίλεξε λοιπόν long lasting προϊόντα μακιγιάζ, όπως foundation, αδιάβροχη μάσκαρα κι ένα ανεξίτηλο κραγιόν, που θα αντέξουν τις ώρες αναμονής κάτω από τον καυτό ήλιο για τις φωτογραφίες, τα φιλιά με τον γαμπρό, τον ξέφρενο χορό στο γλέντι, αλλά και τη διαρκή κατανάλωση ποτού.

Director's Τip: Για να διαρκέσει το μακιγιάζ σου για ακόμα περισσότερη ώρα, ξεκίνησε εφαρμόζοντας ένα primer κι ολοκλήρωσε το look σου με ένα setting spray.

2. Εμπιστεύονται συγγενείς και φίλους

Μπορεί η φίλη/η ξαδέρφη/ η αδερφή/η μέλλουσα κουνιάδα σου να βάφεται εξαιρετικά κι όλοι να της λένε πως θα έπρεπε να γίνει makeup artist. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα βάψει και εσένα καλά. Ίσως μπορεί να πετύχει τέλεια wings μόνο στον εαυτό της, ίσως να μην ξέρει πώς να "χειριστεί" τη λιπαρή επιδερμίδα σου ή μπορεί απλά να μην ξέρει πώς να σετάρει το μακιγιάζ έτσι ώστε να διαρκέσει όλο το βράδυ ή να δείχνει όμορφο στις φωτογραφίες με φλας. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να το ρισκάρεις.

Αν έχεις το απαραίτητο budget, εμπιστεύσου καλύτερα μία επαγγελματία makeup artist με "ειδίκευση" στο bridal makeup ή διαφορετικά κάνε μόνη σου το μακιγιάζ σου (αφού έχεις κάνει πρόβες στον καθρέφτη σου), καθώς εσύ είσαι αυτή που γνωρίζει καλύτερα τι κολακεύει το πρόσωπό σου.

Το μυστικό για το πιο κολακευτικό νυφικό μανικιούρ που ελάχιστες νύφες γνωρίζουν

3. Ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις

Στρας, foxy eyes, πολύ έντονο ρουζ και χείλη με έντονο περίγραμμα: Όλες τάσεις κι όλες υπέροχες. Τη μέρα του γάμου σου όμως καλύτερα να δείχνεις διαχρονικά κομψή, παρά trendy.

Προτίμησε ένα πιο κλασικό, αλλά πάντα φρέσκο makeup look (βλ. neutral smokey eyes και pink nude χείλη) και πειραματίσου με όλες τις νέες τάσεις ομορφιάς και τις διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου, αν δεν θέλεις τα επόμενα 60 χρόνια να μετανιώνεις τις επιλογές σου όποτε κοιτάς το άλμπουμ του γάμου.

4. Δοκιμάζουν νέα προϊόντα

Το ξέρουμε ότι έκανες καιρό οικονομία για να πάρεις εκείνο το Dior foundation και το YSL κραγιόν έτσι ώστε να νιώθεις έξτρα special σαν νύφη, αλλά -συγγνώμη που θα στο πούμε- η μέρα του γάμου σου δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τα δοκιμάσεις. Μπορεί το χρώμα να μην είναι το σωστό, η φόρμουλα του foundation να μην ταιριάζει στην επιδερμίδα σου και το κραγιόν να μη "γράφει" ωραία στις φωτογραφίες. Αξίζει να το ρισκάρεις;

Εκείνη η μέρα δεν σηκώνει πειραματισμούς. Εμπιστεύσου τα προϊόντα που ξέρεις κι αγαπάς εδώ και καιρό ή ξεκίνα τις δοκιμές μήνες πριν φτάσει η μέρα που θα πεις "I do" στον αγαπημένο σου, αλλά και στα νέα αυτά προϊόντα.

5. Ξεχνούν τα touch ups

Όπως είπαμε ο γάμος θα διαρκέσει πολλές ώρες -ίσως περισσότερες απ' όσες υπολογίζεις. Όσο καλή δουλειά και να έχει κάνει η makeup artist, σίγουρα θα χρειαστούν μερικά touch ups κατά τη διάρκεια της βραδιάς έτσι ώστε το μακιγιάζ σου να δείχνει αψεγάδιαστο ακόμα και στις φωτογραφίες του after party.

Ετοίμασε λοιπόν ένα νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα (πούδρα ή blotting papers, ένα κονσίλερ και το κραγιόν ή το gloss σου) και δώσ' το στη φίλη, την αδερφή, τη μαμά ή την κουμπάρα σου για να φρεσκαριστείς όταν χρειαστεί.

Kαλεσμένη σε γάμο | 5 λάθη που καταστρέφουν την εμφάνισή σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ