Follow us

Τα 3 SOS tips που ακολουθούν πιστά τα top models για λαμπερή, νεανική επιδερμίδα "σαν μωρού"

Best skincare tips from the best.

Elsa Hosk Splash News / Ideal Image

Το μυστικό για μια λαμπερή επιδερμίδα που δείχνει νεότερη δεν βρίσκεται μόνο στο υγιεινό φαγητό ή στη γυμναστική. Εξαρτάται, για την ακρίβεια, από έναν συνδυασμό παραγόντων που όλοι μαζί συντελούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ποιοι είναι αυτοί; Η υγιεινή διατροφή, το πολύ νερό και γενικότερα ένας σωστός τρόπος ζωής πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με μερικές απλές (αλλά πολύ σημαντικές) skincare συνήθειες. Αυτές ακριβώς που ακολουθούν και τα διασημότερα top models του πλανήτη ώστε να διατηρούν την αψεγάδιαστη όψη τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ψάχνεις κρέμα προσώπου; 5 "χρυσοί" κανόνες για να κάνεις τη σωστότερη επιλογή ενυδατικής

Τα SOS tips που ακολουθούν (και προτείνουμε να ακολουθήσεις κι εσύ) είναι τα εξής:

#1. Beauty sleep

O ανενόχλητος ύπνος δρα πολλές φορές τόσο ευεργετικά για την επιδερμίδα που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και την ακριβότερη κρέμα. Γι' αυτόν τον λόγο ονομάζεται άτυπα "beauty sleep". Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7-8 ώρες και θα δεις άμεσα αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή των ματιών σου (αν αντιμετωπίζεις θέματα με μαύρους κύκλους ή σακούλες). Επιπλέον, προσπάθησε να αποφεύγεις να κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από οθόνες (υπολογιστή, τηλεόρασης, κινητού) καθώς η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν όχι μόνο κουράζουν τα μάτια αλλά και συντελούν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, περιόρισε τη χρήση τους στις ώρες δουλειάς και σίγουρα απόφυγέ τα πριν πέσεις για ύπνο ή όταν ξυπνήσεις το πρωί.

3 skincare tips που θα "κλέψουμε" από τις Σκανδιναβές για επιδερμίδα που δείχνει νεότερη

#2. Ο δερματολόγος είναι ο καλύτερός τους φίλος

Τα περισσότερα μοντέλα έχουν αυτή τη λαμπερή επιδερμίδα γιατί δεν αμελούν να κάνουν συχνούς καθαρισμούς στο ιατρείο αλλά και να πλένουν καθημερινά το πρόσωπό τους με τα κατάλληλα cleansers. Συγκεκριμένα, είναι τακτικές στα ραντεβού τους για καθαρισμό προσώπου δύο φορές τον χρόνο και δεν τον αμελούν για κανέναν λόγο. Έχουν επομένως το κινητό του δερματολόγου τους πρώτο στη λίστα επαφών τους και τον συμβουλεύονται για οτιδήποτε προκύψει.

Tip: Γενικά, είναι καλό να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο για να δείτε μαζί τι ανάγκες έχει το πρόσωπό σου, ώστε να γνωρίζεις και τι κρέμες χρειάζεσαι. Καλύτερα να μην αρκείσαι αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι διαβάζεις στο διαδίκτυο ή ακούς από τις φίλες σου και τα social media.

#3. Έχουν πάντοτε ένα αντηλιακό στην τσάντα τους (και ένα face mist)

Όπως ίσως φαντάζεσαι, τα μοντέλα δεν ξεχνούν ποτέ το πιο σημαντικό προϊόν μιας skincare ρουτίνας: το αντηλιακό. Είναι ίσως το μόνο beauty item που δεν πρέπει να αμελείς ποτέ, ιδίως σε μια χώρα όπως τη δική μας που ο ήλιος λάμπει έντονα τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Η UV ακτινοβολία έχει ενοχοποιηθεί για την πρόωρη γήρανση και δημιουργία ρυτίδων, λεπτών γραμμών και κηλίδων ακόμα και από τα early 20s. Αν πρέπει να επιλέξεις μόνο ένα προϊόν περιποίησης για την καθημερινή φροντίδα σου, τότε ας είναι το αντηλιακό.

Όσο για το face mist, αυτό είναι που αναζωογονεί και ενυδατώνει το πρόσωπο κάθε στιγμή της ημέρας, και είναι απόλυτα χρήσιμο τώρα το καλοκαίρι με τις μεγάλες ζέστες. Ευτυχώς, χάρη στο μικρό και ευέλικτο μέγεθός τους, μπορείς να τα έχεις πάντοτε μαζί σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ